Sari la conținut

Numărul persoanelor vaccinate a depășit numărul celor infectate și raportate cu virusul SARS-CoV-2

numarul-persoanelor-vaccinate-a-depasit-numarul-celor-infectate-si-raportate-cu-virusul-sarscov2

Numărul persoanelor vaccinate a depășit numărul celor infectate și raportate cu virusul SARS-CoV-2.

Președintele Comitetului Național de coordonare a Activităților privind vaccinarea împotriva cOVID 19, Valeriu Gheorghiță, a declarat că ritmul în care se derulează campania de vaccinare până la acest moment ne confirmă atingerea obiectivului dorit, acela de a imuniza populația într-un timp cât mai scurt.

Cea de a zecea tranșă de vaccin de la Pfizer ajunge pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara. Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră.

Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă. La centrul regional de la depozitare de la Brașov ajung 23.400 de doze.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București.

Conform calendarului de livrare, următoarea tranșă de vaccin ar urma sa fie adusă în România luni, 01 martie, iar la acest moment se așteaptă confirmarea oficială în acest sens din partea firmei producătoare

Comentarii

Ultimă oră