Sari la conținut
nu-vor-mai-aparea-decolteuri-la-televizor

Chinezii copiază frenetic moda occidentală, însă pana la un punct! Fără să le pese de audienţă, autorităţile au emis un nou ghid de reguli şi interdicţii cu privire la ce se poate difuza la televizor, scrie stirileprotv.ro. iar unele prevederi fac referire directă la decolteul actriţelor din telenovele.

Dar cenzura chineză merge mult dincolo de eliminarea decolteurilor. Potrivit noului set de norme pentru televiziune şi internet, promovarea stilului de viaţă occidental este indezirabilă. Aşa se face că nu sunt permise emisiuni în care apar copii ai celebrităţilor şi chiar au fost anulate câteva asemenea producţii foarte populare. Nici o aluzie la homosexualitate nu este îngăduită. Sunt, de asemenea, interzise glumele despre tradiţiile chineze ori subiecte de patrimoniu, relaţii intime ori dispute de familie. Nu este permis nici să idolatrizezi staruri ori bogătaşi. De asemenea, nu poţi arăta pe cineva bând bere sau aprinzându-şi o ţigară şi nici călătorind în timp.

Unele dintre interdicţii par stranii şi chiar arbitrare. Şi aşa vor rămane, întrucât factorii de decizie din China rareori catadicsesc să explice noima unor decizii.

Comentarii

Ultimă oră