Sari la conținut
nu-sunt-drumuri-blocate-in-judetul-brasov

Nu sunt blocaje din cauza zăpezii căzute în ultima perioada nici în oraş, nici în judeţ. Asigurările vin din partea autorităţilor publice, care spun că sunt pregătite în caz de urgenţă.
Pentru drumurile naţionale, judeţene şi comunale sunt pregătite 112 utilaje, multe dintre ele acţionează pentru a fluidiza traficul. La rândul ei, Primăria îi avertizează pe braşoveni să îşi dea zăpadă de pe trotuarele din faţa caselor sau a firmelor, pentru a debloca circulaţia pietonală.
Drumul Naţional 73 a fost blocat, însă nu pe raza judeţului Braşov ci în Prahova în apropiere de Babarunca şi Argeş, pe sectorul Moeciu-Fundata. Sunt precizările făcute de prefectul Mihai Mohaci, după ce Compania Naţională de Drumuri a raportat Guvernului blocajele din trafic, incluzând DN73 fără alte referinţe care să excludă Braşovul. În rest, toate drumurile sunt practicabile, conform celor anunţate de oficialităţile locale.
„Nu sunt probleme de trafic în judeţul Braşov. Acţionăm cu utilajele de deszăpezire, dar şi cu echipajele de poliţie, avem şi în stocuri materialele necesare deszăpezirii, atât sare, cât şi nisip. Am făcut calculul şi avem în total 112 utilaje de deszăpezire, pe drumurile din judeţ”  a declarat  Mihai Mohaci, prefect Braşov.
„Cetăţenii trebuie să înţeleagă că priorităţile pentru deszăpezire sunt arterele principale, în faza a doua fiind arterele secundare.  Persoanele fizice sau juridice trebuie să-şi curăţe trotuarele pentru că altfel  avem cadrul legal să aplicăm amenzi” a adăugat George Scripcaru,  primar Braşov.
Mihai Mohaci i-a anunţat pe primarii din judeţ să ceară ajutor Prefecturii, în caz de blocaj, pentru că utilajele sunt pregătite. De asemenea, judeţul Braşov, prin intervenţia echipelor de Poliţie, au acordat sprijin convoaielor de utilaje pentru deszăpezire, care au traversat drumurile judeţene, din direcţia Cluj-Sibiu, spre zonele din sud-estul României, afectate de nămeţi.

Comentarii

Ultimă oră