Sari la conținut

Noul Spital Regional al Braşovului ocupă un loc prioritar în cadrul proiectelor de sănătate

noul-spital-regional-al-brasovului-ocupa-un-loc-prioritar-in-cadrul-proiectelor-de-sanatate

Consiliul Județean Braşov trebuie să devină parte în acordul Municipalităţii cu BERD, pentru realizarea Noului Spital Regional al Braşovului. Cel puțin asta susține Ministrul Fondurilor Europene, Ioan-Marcel Boloş, care a făcut o vizită la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov.

Oficialul guvernamental a declarat că realizarea Noului Spital Regional al Braşovului ocupă un loc prioritar în cadrul proiectelor de sănătate din judeţul Braşov. Este un proiect care se cifrează la 400 de milioane de euro, având un număr de peste 800 de paturi, un proiect pe care avem toate şansele să-l implementăm în cadrul Facilităţii de Redresare şi Rezilienţă a Uniunii Europene. Este un proiect care va schimba în totalitate calitatea serviciului medical în judeţul, a spus ministrul.

Mai mult decât atât, ministrul a accentuat ideea că Judeţul Braşov trebuie să devină parte în acordul semnat de Municipalitatea braşoveană cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare pentru realizarea Noului Spital Regional. Boloș a vorbit despre modalitatea de implementare a proiectului prin intermediul încheierii unui parteneriat public-privat cu BERD şi le-a transmis autorităţilor braşovene că pentru a beneficia de finanţările acordate prin Facilitatea de Redresare şi Rezilienţă, care pot ajunge la 250 de milioane de euro, studiul de fezabilitate pentru Noul Spital Regional trebuie finalizat şi depus până în februarie 2021.

Comentarii

Ultimă oră