Sari la conținut

Angajaţii primăriei Bod s-au întâlnit ieri cu prefectul Braşovului în speranţa că poate vor reuşi să rezolve situaţia din primărie. Aceştia nu şi-au mai primit salariile de nouă luni de zile.

Mai mult secretara primăriei a fost suspendată din funcţie fără să i se arate motivarea. „Am fost suspendată dintr-un nou abuz al primarului, Claudiu Liliac. Fără niciun motiv legal. Dar a mai făcut şi în 2009 asemenea acte abuzive. Am fost dată afară. Dar am câştigat după 11 luni de instanţă şi voi face la fel şi acum”, a spus Mioara Şchiopu, secretara primăriei Bod. „Noi sperăm ca până la urmă să luăm salariile pentru care am muncit şi care ni se cuvin. Trebuie să le luăm”, a spus un angajat al Primăriei din Bod. „Tocmai am fost la prefect cu problema care durează de aproape un an. În septembrie se face un an de când angajaţii nu şi-au mai luat banii. Prefectul a promis că în câteva zile va face toate demersurile să ne rezolve problemele. Şi sperăm că ne va ajuta. Ne este ultima speranţă”, a declarat Ovidiu Bârsan, viceprimarul comunei Bod.
Nu-l mai sperie nici amenzile. Nemulţumiţi că nu şi-au primit salariile din octombrie 2010, angajaţii Primăriei Bod l-au reclamat pe primar şi la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Braşov. După ce au efectuat un control la instituţie,   reprezentanţii ITM spun că există bani în conturile Primăriei, dar Claudiu Liliac refuză să semneze pentru plata salariilor, deşi are cadrul legal pentru acest demers. Cum primarul nu a  respectat termenele impuse de inspectorii de muncă, unitatea administrativ-teritorială reprezentată prin Claudiu Liliac a fost amendată la începutul lunii cu 3.000 de lei, iar decizia a fost afişată la sediul Primăriei din Bod.     A.C.

Comentarii

Ultimă oră