Sari la conținut

Neculoiu şi Căncescu îi dau replica lui Ialomiţianu

Ministrul  Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, susţine că, în raport cu alte judeţe, din punct de vedere al fondurilor alocate pentru Sănătate, Braşovul stă foarte bine. Ialomiţianu consideră că, în aceste condiţii, serviciile medicale oferite de Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă sunt de slabă calitate, de vină fiind - în opinia sa - managementul defectuos, dar şi faptul că SCJU ar fi „căpuşat” de foarte multe firme. Ministrul Finanţelor a mai afirmat că a fost solicitat de către preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu, să intervină, pentru că nu sunt bani suficienţi pentru finanţarea sistemului de sănătate din judeţ. „Am cerut situaţia cheltuielilor, la zi, şi i-am transmis datele prezentate. Ceea ce am afirmat, referitor la calitatea serviciilor, este raportat la sesizările şi nemulţumirile pacienţilor”.
Contractele se schimba anual. Managerul spitalului, dr. Marius Neculoiu, susţine că nu ştie la ce firme se referă ministrul Finanţelor, atunci când vorbeşte despre „căpuşare”. „Cel mai vechi contract este cu firma de catering, încheiat în 2003 şi valabil până în 2012. Furnizorul a fost ales în urma unei licitaţii, iar modul în care acesta este derulat este supervizat de CASJ, astfel că nu cred că se poate vorbi de căpuşare. În rest, contractele cu furnizorii de medicamente şi materiale sanitare sunt semnate anual, în urma unor licitaţii organizate prin sistemul SEAP, procedură ce se desfăşoară în perioada mai-iunie a fiecărui an. Eu am ajuns la conducerea spitalului în data de 1 iulie 2010, astfel că nu se poate vorbi de management defectuos, pentru contractele încheiate de fosta conducere”, a declarat dr. Neculoiu.
Exemple concrete. La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean, Aristotel Căncescu, a declarat: „Ar fi bine ca domnul Ialomiţianu să dea exemple concrete. Ca ministru al Finanţelor ar trebui să recunoască ceea ce deja se ştie, respectiv că sistemul sanitar este mult subfinanţat. Din punctul meu de vedere, singura căpuşă este Casa de Asigurări de Sănătate, iar dacă ministrul s-a referit la acest lucru, are dreptate!”. Şi vicepreşedintele Ioan Ochi (PSD),  a afirmat: „ La ora actuală, cu finanţarea  asigurată de actualul Guvern, Spitalul Judeţean face plăţile către furnizori la nivelul lunii noiembrie 2010. Cu alocaţia de hrană de şapte lei de persoană pe zi, tot actualul Guvern ar trebui să mulţumească furnizorilor de servicii că nu renunţă”.

Comentarii

Ultimă oră