Sari la conținut
nasa-anuntsoc-luni-26-septembrie-2016

NASA va face un anunț extem de important, luni 26 septembrie, într-o conferință de presă care ar putea aduce dovezi despre detectarea unor semne ale vieții extraterestre pe satelitul Europa al planetei Jupiter, scrie Daily Star.

Astronomii de la NASA consideră Europa drept unul dintre locurile din sistemul nostru solar unde ar putea exista viață extraterestră.

Europa, satelit cu diametrul de 3.100 de kilometri, adăpostește un vast ocean de apă sub calota de gheață care îi acoperă suprafața, scrie Agerpres. Mai mult decât atât, unii oameni de știință sunt de părere că acest ocean coboară până în punctul în care intră în contact cu mantaua telurică a satelitului, făcând posibile numeroase tipuri de reacții chimice.

NASA nu a prezentat alte detalii, însă prezența unei membre a echipei telescopului orbital Hubble la conferință face trimitere la posibilitatea observării din nou a unor vapori de apă, proveniți probabil din gheizere, la suprafața acestui corp cosmic.

În decembrie 2012, telescopul Hubble a detectat ceea ce păreau a fi nori din vapori de apă care se extindeau până la 200 de kilometri în spațiu, dinspre polul sud al Europei. Această informație, făcută publică în 2013, nu a fost confirmată încă prin repetarea observației și a provocat reacțiile pline de entuziasm ale comunității de astrobiologi pentru că sugerează că o sondă robotică ar putea culege mostre din oceanul subteran al Europei, fără a fi nevoie să asolizeze pe satelit și să foreze în calota de gheață.

Sursa: www.realitatea.net

Comentarii

Ultimă oră