Sari la conținut

Municipalitatea va avea dreptul să cedeze către terți recuperarea datoriilor la bugetul local. Proiectul de regulament a fost lansat în dezbatere publică

Municipalitatea va avea dreptul să cedeze către terți recuperarea datoriilor la bugetul local. Proiectul de regulament a fost lansat în dezbatere publică.

Scopul acestui act normativ este de a crea mecanismul necesar ca, în cazul debitorilor aflați în insolvență, Direcția Fiscală să poată cesiona (ceda), către un terț, creanțele (datoriile) pe care acești debitori le au față de bugetul local, pentru ca datoria să fie recuperată. Condițiile pentru această cesionare să fie posibilă sunt ca suma plătită de cesionar să nu fie mai mică decât datoria pe care debitorul o are, plata prețului cesiunii să se facă în maxim un an de la data încheierii contractului de cesiune, iar cesionarul să constituie garanții pentru plata cesiunii.


Conform proiectului de regulament, procedura privind demararea selecției cesionarului se realizează de către Direcția Fiscală, prin publicarea, pe pagina de internet a Primăriei Municipiului Brașov, a unui anunț privind invitația de participare la procedura competitivă organizată în vederea cesiunii creanțelor bugetare. Cei interesați în preluarea obligațiilor de plată ale unui debitor aflat în insolvență au termen de depunere a ofertelor 10 zile de la data publicării anunțului pe pagina de internet.


Brașovenii pot transmite propuneri de completare sau modificare a proiectului de regulament până în data de 12 noiembrie, pe e-mail, la dirfiscala@brasovcity.ro sau dirfiscala@dfbv.ro,sau sediul Direcției Fiscale din str Dorobanților nr 4.

Comentarii

Ultimă oră