Sari la conținut

Mulţi dintre românii care au avut curajul, în urmă cu doi ani, să înceapă lupta cu băncile pentru dobânzi mai mici încep să învingă. Avocaţii spun că numai de la începutul lui 2012 peste o mie de clienţi au avut câştig de cauză. Iar unul dintre ei a obţinut de la instanţa supremă o dobândă de 3 ori mai mică decât cea pe care o plăteşte în prezent.
Alexandru Şeulean este primul avocat care a obţinut o decizie favorabilă la cea mai înaltă instanţă a ţării, în cazul unei cliente nemulţumite de modul în care banca a aplicat Ordonanţa 50 în anul 2010.
„Banca a modificat în mod unilateral dobânda în sensul modificării marjei unilaterale de la 1,5 la 9,26 puncte procentuale, la care a adăugat Euribor. Clienta mea a cerut conform contractului o dobândă anuală efectivă calculată după formula 1,5 plus Euribor“, spune avocatul Alexandru Şeulean.  Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-a dat dreptate, stabilind că dobânda trebuie să fie doar Euribor plus 1,5% - o scădere de la peste 10 procente la mai puţin de 3.

Comentarii

Ultimă oră