Sari la conținut

Motivul din spatele abandonurilor timpurii ale Simonei Halep

motivul-din-spatele-abandonurilor-timpurii-ale-simonei-halep

Simona Halep a fost aspru criticată de fanii tenisului din toată lumea pentru obișnuința sa de a se înscrie în multe turnee și de a abandona încă din primul tur sau chiar înainte de începerea competiției.

Însă, în spatele acestei decizii, se pare că există un motiv de ordin financiar. WTA oferă 200.000 de dolari pentru prezenţa la toate cele 4 turnee Premier Mandatory,  200.000 de dolari pentru participarea la toate cele 5 turnee Premier 5, dar şi cu un bonus de 50.000 de dolari în situaţia în care sunt îndeplinite ambele condiţii, scrie gândul.info.

Simona Halep va încasa toți acești bani, 450.000 de dolari, deoarece s-a înscris la toate turneele trecute în clauză. La acest câștig se poate adăuga un bonus de 200.000 de dolari dacă româncă reușeste să termine anul pe locul 3 mondial, la care are șanse mari în cazul unui final de sezon bun, deoarece Radwanska va avea multe puncte de apărat din 2015.

Turneele Premier Mandatory (Indian Wells, Miami, Madrid şi Beijing) sunt din a doua categorie valorică după Grand Slam-uri, iar competiţiile de categorie Premier 5 (Doha, Roma, Montreal, Cincinnati şi Wuhan) urmează ca importanţă în tenisul feminin.

Comentarii

Ultimă oră