Sari la conținut
un-nou-puz-pentru-aeroportul-de-la-brasov

Au apărut câteva modificări mărunte în proiectul iniţial al aeroportului braşovean, aprobat în 2007. Acesta este motivul pentru care consilierii judeţeni au votat un nou plan urbanistic zonal, aşa cum cere procedura.

Noul PUZ nu afectează cu nimic lucrările din teren, care sunt în grafic, ne asigura autorităţile judeţene. Banii necesari pentru adiţia micilor modificări vor fi luaţi din fondul alocat deja pentru a doua etapă de construire a aeroportului. Este vorba despre suma de 120 de mii de lei, necesari realizării noii documentaţii.
Pentru proiectul braşovean ce are utilitate regională, preşedintele Consiliului judeţean, Aristotel Căncescu, încă mai speră la un ajutor din partea Guvernului, însă spune că instituţia pe care o conduce este pregătită să construiască din fonduri proprii turnul de control. Acesta ar putea costa cam 800 de mii de euro, sumă ce poate fi susţinută din bugetul Consiliului judeţean.
De asemenea, în aprilie, la ultima vizită pe şantier a oficialităţilor, a asistat şi primarul George Scripcaru, care a declarat că administraţia locală este dispusă să colaboreze cu judeţul pentru realizarea aeroportului, obiectiv pentru care s-au şi purtat deja câteva discuţii prealabile.

Comentarii

Ultimă oră