Sari la conținut

Moaștele Sf. Andrei rămân la Brașov până pe 14 mai

moastele-sf-andrei-raman-la-brasov-pana-pe-14-mai

O procesiune cu moaştele Sfântului Apostol Andrei şi ale Sfinţilor Epictet şi Astion, aduse la Braşov cu binecuvântarea ÎPS Laurenţiu Streza, Mitropolitului Ardealului, a avut loc miercuri, 9 mai, la locurile istorice din Braşov, ulterior acestea fiind depuse la Biserica „Schimbarea la Faţă” a Parohiei Blumăna VIII, unde vor rămâne spre închinare până pe 14 mai.

Un convoi militar a adus raclele cu moaştele celor două sfinţi la Cristian, după care au fost purtate, în Ziua Independenţei României, pe un traseu cu multe semnificaţii istorice din Braşov.

Astfel, au fost săvârşite slujbe religioase la monumentul martirilor din „Tranşeea Morţii-1916” din cartierul Bartolomeu, la biserica de lemne de la Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă”, la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Țara Bârsei”, la Crucea de la Podul Creţului din Șcheii Braşovului, la Monumentul Soldatului Necunoscut din Piaţa Unirii, la Monumentul „Sfântul Andrei Șaguna” de la colegiul cu acelaşi nume, la Prefectura Braşov, la Monumentul Eroilor Revoluţiei din 1989, la Monumentul Luptătorilor Anticomunişti din Piaţa Teatrului, la Unitatea Militară Brigada 2 Vânători de Munte „Sarmisegetuza” din Braşov, la Monumentul Revoluţiei din 1987 şi la Biserica „Schimbarea la Faţă” a Parohiei Blumăna VIII.

Tot pe 9 Mai a avut loc şi sfinţirea schitului primei mănăstiri ortodoxe a Braşovului, de la ieşirea înspre Cristian, în prezenţa a sute de credincioşi.

În altă ordine de idei, ÎPS Laurențiu Streza, Mitropolitul Ardealului, a primit miercuri, 9 mai, titlul de cetățean de onoare al comunei Cristian. Ceremonia acordării acestui titlu a avut loc la sediul Primăriei din localitate, în cadrul ședinței festive a Consiliului Local Cristian.

La rândul său, Părintele Mitropolit a oferit Consiliului local Cristian o icoană și mai multe cărți apărute le Editura „Andreiana” a Arhiepiscopiei Sibiului.

Comentarii

Ultimă oră