Sari la conținut


Braşovul va fi în sărbătoare, în perioada 7-10 septembrie, când vor avea loc o serie de manifestări cultural-religioase de excepţie, legate de recunoaşterea Maicii Domnului ca sfântă ocrotitoare a Braşovului.   Cu aceasta ocazie vor fi aduse moaştele Sfântului Mucenic Dimitrie la Biserica „Sf. Treime“ din Şchei. Tot aici credincioşii care vin să se închine la relicvele sfinte vor primi sarmale, colivă şi vin. Iar în Piaţa Sfatului  Opera Braşov va susţine în aceeaşi perioadă un concert de muzică religioasă.
Trei zile de închinare. Mitropolitul Ardealului, Înalt Prea Sfinţitul Laurenţiu Streza, a aprobat zilele trecute ca Sfânta Fecioară Maria să fie declarată protectoarea spirituală a Braşovului, iar din ajunul Naşterii Maicii Domnului, din 7 septembrie, Braşovul, mai precis Biserica „Sf. Treime“ din Şchei, devine loc de pelerinaj. "Pe 7 septembrie, la ora 19.00, vor fi aduse în pelerinaj o bucăţică din Sfânta Cruce, moaştele Sfântului Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, o parte din moaştele Sfinţilor Români, precum şi Icoana Maicii Domnului. A doua zi îl vom avea în Biserica noastră pe Prea Sfinţitul Andrei, de la Sibiu, iar în 9 septembrie, va veni mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurenţiu Streza”, a declarat preotul paroh Aurelian Reit.Icoana Maicii Domnului, de 1,80 x 1,20 metri, realizată la o mănăstire din Nordul Moldovei, va rămâne pentru totdeauna în lăcaşul de închinăciune din Şchei. În aceeaşi zi, credincioşii care vin să se închine la relicvele sfinte vor primi, din parte bisericii sarmale, colivă şi vin.

Concert şi paradă. În dimineaţa zilei de 8 septembrie, la biserica din Şchei va fi oficiată Liturghia dedicată Naşterii Maicii Domnului, iar la ora 13.00 va fi vernisată o expoziţie de artă sacră la Galeria Kron Art. Seara, Opera Braşov va oferi un concert extraordinar în Piaţa Sfatului, după care Brigada 2 Vânători de Munte a programat o defilare extraordinară cu torţe. „Ziua de 8 septembrie va fi sărbătorită nu doar prin această slujbă, ci şi printr-un mare concert de muzică religioasă susţinut, în Piaţa Sfatului, de soliştii, corul şi orchestra Operei Braşov, după care, pe principalele artere de circulaţie din centrul oraşului, va avea loc o defilare cu torţe a unităţilor militare din Braşov“, a spus şi scrritorul Mircea Brenciu, unul dintre iniţiatorii declarării Sfintei Fecioare ca sfînt ocrotitor al oraşului.

Comentarii

Ultimă oră