Sari la conținut

Statul vă poate lua atât casa cât şi terenul, fără o decizie a instanţei. Dacă proprietatea pe care o deţineţi se află, de exemplu, pe traseul unei autostrăzi ce trebuie construită, veţi fi nevoit să vă mutaţi. În cazul în care nu vreţi să renunţaţi la teren, autorităţile pot să interveni în forţă.

Toate acestea sunt prevăzute într-o lege care deja a fost adoptată de Camera Deputaţilor şi are toate şansele să treacă şi de Senat. Guvernanţii au gândit în cel mai mic detaliu proiectul de lege. Nu există nici o portiţă de scăpare. Nici măcar instanţa nu va mai putea face dreptate. Potrivit legii proprietarii vor fi înştiinţaţi în scris de faptul că imobilul sau terenul va intra în proprietatea Statului. În termen de 15 zile persoana în cauză va trebui să se prezinte la negocierea despăgubirilor. După jumătate de lună, cu sau fără propriatar se trece la expropiere.
Se rezolvă cazurile de tip Vankay. Legea a fost prezentată de deputatul Gabriel Andronache care făcut referire şi la cazul celebrului protastatar Ladislau Vankay. În momentul în care legea va fi pusă în aplicare braşoveanul, care de mai bine de doi ani îşi apără proprietatea, nu va mai avea ce drepturi să îşi ceară. Conflicul se va rezolva de la sine. Adică Vankay nu va mai fi proprietar pe terenul unde s-a construit o partea din ocolitoarea oraşului şi va fi nevoit să accepte condiţiile de expropiere propuse de stat.


http://www.brasovultau.ro/

Comentarii

Ultimă oră