Sari la conținut

FC Vaslui joacă în această seară, de la ora 20:45, la Piatra Neamţ, partida retur din turul trei preliminar al Ligii Campionilor, împotriva olandezilor de la Twente. În tur Twente a câştigat cu 2-0.

Vasluiul lui Viorel Hizo are o misiune aproape imposibilă în această seară, la returul cu Twente, din turul III preliminar al Ligii Campionilor. În tur, la Arnhem, olandezii s-au impus clar cu scorul de 2-0, în ciuda faptului că moldovenii au avut câteva ocazii de a marca un gol important în deplasare. Semnele înainte de retur nu sunt deloc îmbucurătoare pentru "galben-verzi".
Şanse mici de calificare. Antrenorul echipei din Vaslui, Viorel Hizo, recunoaşte că returul cu Twente va fi unul greu şi că şansele de calificare ale românilor sunt mici, dar că nu renunţă la luptă. „Va fi un joc greu, cu o formaţie puternică. Twente a câştigat Supercupa în Olanda, după ce au trecut de Ajax Amsterdam. Domină de doi ani cu autoritate campionatul intern şi chiar dacă e considerată o echipă modestă, pe care ar trebui să o eliminăm fără probleme, lucrurile nu stau chiar aşa. Înainte de primul meci cu ei, am vorbit cu Piţurcă, antrenor care a obţinut două rezultate foarte bune împotriva lor. Am avut neşansa ca în tur să ratăm patru ocazii care ne-au costat la acest nivel. Noi nu am înscris la bara lui Adailton, dar ei au profitat de orice ocazie. Ne lipsesc trei jucători importanţi, Cînu, cu ruptură de ligamente, Pavlovici şi Zmeu, în timp ce lor le revin doi jucători extraordinari Landzat şi Ruiz. Ruiz a fost declarat unul dintre cei mai valoroşi fotbalişti din Europa şi a marcat un gol în Supercupa cu Ajax. Am muncit mult şi nu ne vom da înpoi de la a face un efort extraordinar de mare să rezolvăm calificarea", a spus antrenorul Vasluiului, Viorel Hizo.
Porumboiu crede în calificare. Finanţatorul echipei FC Vaslui, Adrian Porumboiu, este convins că echipa sa are încă şanse să se califice în play-off-ul Ligii Campionilor, în ciuda meciului pierdut în partida tur cu Twente, scor 0-2.  „Trebuie să privim cu optimism spre meciul de miercuri, din returul cu Twente. Calificarea încă se joacă şi eu cred că rezultatul din tur poate fi întors. Twente este o echipă cu specific nemţesc şi apărarea poate fi surprinsă. De aceea, trebuie să sperăm în calificare. Oricum, va fi un alt meci faţă de cel din tur. Vom avea ocazii periculoase din care vom înscrie două goluri", a declarat Adrian Porumboiu. FC Vaslui va întâlni, în această seară, pe stadionul din Piatra-Neamţ, formaţia olandeză Twente, în manşa secundă a turului trei preliminar al Ligii Campionilor, după ce formaţia moldavă a pierdut în prima manşă cu scorul de 2-0. Partida va începe la ora 20:45 şi va fi transmisă în direct de DigiSport.

Comentarii

Ultimă oră