Sari la conținut

Ministrul Educaţiei: „Şcolile rămân închise până după Paşte”. Însă anul şcolar nu va fi îngheţat!

ministrul-educatiei-scolile-raman-inchise-pana-dupa-paste

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a anunţat că şcolile rămân închise până după Paşte.


   Oficialul a spus că „în perioada de stare de urgenţă şcolile or să fie închise. În perioada asta este clar că o să avem şcolile închise. Până după Paşte şcolile sunt închise”.


        Este pentru prima dată când un oficial dă o estimare a perioadei până la care cursurile vor fi suspendate. Asta înseamnă că cel puţin până pe 21 aprilie 2020 şcolile vor fi închise, Paştele ortodox fiind pe 19 aprilie 2020.

 Anul şcolar nu va fi îngheţat!

Anul şcolar nu va fi îngheţat! Asigurarea vine de la Monica Anisie, ministru al Educaţiei. „Informaţia privind eventuala îngheţare a anului şcolar 2019-2020 din cauza declarării stării de urgenţă este una eronată! Indiferent de situaţia în care ne aflăm, îndemn părinţii, cadrele didactice, elevii şi studenţii să se informeze numai din surse oficiale şi să nu ia în seamă fake news-urile care au invadat spaţiul online!”, a afirmat Monica Anisie.
Ea a mai precizat că elevii şi studenţii nu vor repeta anul şcolar sau pe cel universitar.


      „Înţeleg îngrijorarea celor care vor susţine examenele naţionale şi, în acest sens, vă asigur că în aceste momente, Ministerul Educaţiei lucrează la o serie de măsuri clare şi eficiente pe care le va comunica public, în cel mai scurt timp, în mod oficial.

Deocamdată, trebuie să fim responsabili, să arătăm solidaritate şi să continuăm învăţarea de acasă”, a mai spus oficialul.

Comentarii

Ultimă oră