Sari la conținut
ministrul-agriculturii-vine-la-brasov

Direcţia pentru Agricultură Judeţeană Braşov a prezentat marți un raport interesant pentru evoluţia agriculturii din ultimii ani şi direcţia spre care se îndreaptă acest important domeniu economic.

Din păcate, în judeţul nostru, recunoscut drept o zonă a cartofului, tot mai puţine suprafeţe din această cultură păstrează specificul.

În schimb, o altă tradiţie a judeţului nostru, reprezentată de creşterea ovinelor, a înregistrat o creştere importantă a efectivelor în ultimii ani. Această creştere creează, însă, şi probleme, având în vedere că păşunile se dovedesc insuficiente pentru acestea.

Mai mult, crescătorii de ovine nu au ce face cu lâna, pe care obișnuiesc să o arunce pe câmp, fapt care a atras atenția Gărzii de Mediu.

Directorul executiv al Direcţiei pentru Agricultură Judeţeană Braşov, Georgeta Ujupan, a mai anunţat că, la sfârşitul acestei săptămâni, ministrul Agriculturii, Petre Daea, va fi prezent la Braşov.

Astfel, fermierii îi vor putea adresa întrebări şi vor fi lămuriţi de acesta în legătură cu toate problemele cu care se confruntă.

Comentarii

Ultimă oră