Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și Asociația Municipiilor din România* au semnat acorduri de parteneriat cu municipiul Brașov pentru organizarea Conferinței de politici publice de mediu din cadrul Forumului Orașelor Verzi, care beneficiază și de Înaltul Patronaj al Președintelui României și care va avea loc în perioada 9-11 septembrie la Brașov, în cadrul Forumului Orașelor Verzi. Consiliul Județean Brașov s-a alăturat și el acestui demers, prin aprobarea unei hotărâri de participare cu suma de 24.000 de lei la organizarea Conferinței.


„Asociația Municipiilor din România, în calitate de partener al Forumului Orașelor Verzi, încurajează municipiile membre să ia parte la evenimentele pregătite de Municipiul Brașov în cadrul acestui forum. FOV reprezintă un context de învățare dedicat autorităților locale, centrale și cetățenilor, pe care îi încurajăm să participe la activitățile special pregătite pentru aceștia. Administrațiile publice de la nivel local au responsabilitatea de a se implica în dezvoltarea comunităților, iar astfel de contexte reprezintă un mediu prielnic schimburilor de bune practici între specialiști și reprezentanții autorităților, și conduc la inovație în sectorul public și creșterea calității vieții, prin identificarea de soluții pragmatice“, a declarat Emil Boc, președintele Asociației Municipiilor din România.


Reamintim că Forumul Orașelor Verzi este un eveniment de mediu organizat în perioada 6-12 septembrie 2021, care își propune să transforme Brașovul în capitala verde a României și centrul european al dezbaterilor de mediu.