Părinţii şi elevii vor ca anul şcolar 2018 - 2019 să înceapă pe 17 septembrie 2018, şi nu cu o săptămână mai devreme (pe 10 septembrie 2018), indică rezultatele sondajului realizat de Ministerul Educaţiei, pe pagina oficială www.edu.ro.

 Mai mult de 70% dintre cei chestionaţi au optat pentru o vacanţă de iarnă de trei săptămâni şi pentru una de primăvara de două săptămâni, iar aproximativ 60% au răspuns că vacanţa intersemestrială este obligatorie.

  Ministerul Educaţiei a organizat, în perioada 18 - 24 ianuarie 2018, o consultare publică privind structura anului şcolar 2018 - 2019, prin intermediul unui chestionar online. Chestionarul a cuprins 5 întrebări care vizau colectarea unor puncte de vedere referitoare la durata minimă a anului școlar, data de începere a acestuia, durata vacanțelor de iarnă și de primăvară, respectiv necesitatea vacanței intersemestriale. La consultarea publică nu s-au solicitat date cu caracter personal, iar răspunsurile au fost confidenţiale fiind utilizate doar în scopul consultării.

   Au răspuns chestionarului online peste 38 de mii de persoane - părinţi şi elevi.