Sari la conținut

Mihaela Hogaș și Cosmin Nedelea sunt campionii României la patinaj viteză sprint

mihaela-hogas-si-cosmin-nedelea-sunt-campionii-romaniei-la-patinaj-viteza-sprint-

Desfășurat la Inzell, în Germania, Campionatul Național de Sprint s-a derulat în zilele de 22 și 23 octombrie, în cadrul competiției internaționale ce a avut loc pe Max Aicher Arena sub egida ISU (International Skating Federation).

Pentru a participa la această competiție internațională, sportivii au fost nevoiți să îndeplinească baremuri de timp dure (fetele: 500 m – 46 sec; 1.000 m - 1.32 min; 1.500 m - 2.22 min; băieții: 500 m – 42 sec; 1.000 m - 1.24 min; 1.500m - 2.10 min).

Este principalul motiv pentru care participarea la Campionatul Național a fost una exclusivistă, cu sportivi de la patru cluburi din țară.

Mihaela Hogaș și Cosmin Nedelea au devenit, în weekend, campioni naționali la patinaj viteză sprint și demonstrează că școala de patinaj de la Corona Brașov, coordonată de Bogdan Stănescu, este cea mai bună din țară.

Pe lângă bucuria de a deveni campioni, Mihaela Hogaș și Cosmin „Mexx” Nedelea au câștigat, în urma selecției de la competiția internațională de la Inzell, și dreptul de a participa la Cupele Mondiale de Seniori. Mihaela va fi prezentă în etapele de Cupa Mondială (CM) la probele de 500 m și 1.000 m, iar „Mexx” va concura la proba de mass start, fiind singurul băiat din România care va lua parte la Cupele Mondiale de Seniori, întreceri unde se vor decide biletele pentru Jocurile Olimpice.

„A fost o perioadă foarte dificilă pentru noi, deoarece a trebuit să îl pregătesc pe Cosmin Nedelea pentru acest concurs că să poată câștiga selecția, iar pe Mihaela Hogaș să își continue pregătirea prin antrenamente dure, dar să și câștige Campionatul Național de sprint. Au avut programe diferite. Până la urmă, ne-am îndeplinit obiectivul și participăm cu ambii sportivi în Cupele Mondiale de Seniori, unde o să ne batem cu cei mai buni patinatori pentru un loc de participare la Jocurile Olimpice. Această selecție a fost grea, timpii au fost foarte apropiați, dar am reușit să ne îndeplinim obiectivul”, declară Bogdan Stănescu, antrenor principal patinaj viteză Corona Brașov.

Alături de antrenorul lor, Hogaș și colegii vor mai rămâne o perioadă în Germania, unde se vor pregăti pentru prima etapă din Cupa Mondială, ce va fi gazduită la Tomaszow, în Polonia.

În luna decembrie vor urma celelalte etape de CM, de la Salt Lake City (SUA) și, apoi, cea de la Calgary (Canada).

Comentarii

Ultimă oră