Sari la conținut

Mesajul prefectului către Braşovul ajuns pe locul 3 pe țară în statisticile SARS-CoV-2

mesajul-prefectului-catre-brasovul-ajuns-pe-locul-3-pe-tara-in-statisticile-sarscov2

Numărul mare de infectări cu noul coronavirus înregistrate în judeţul Braşov l-au determinat pe prefectul judeţului, Cătălin Văsii, să facă un apel la populaţie să respecte regulile minimale de protecţie.

      „Dragi braşoveni! Vă rog să conştientizaţi riscul la care vă expuneţi şi îi expuneţi pe cei apropiaţi dacă nu respectaţi aceste reguli. Braşovul a ajuns pe un nedorit loc 3 la nivel naţional ca număr de cazuri COVID-19 confirmate, iar statisticile zilnice sunt alarmante”, a declarat reprezentantul Guvernului în teritoriu. Totodată, el susţine că principala cauză a infectărilor o constituie „nerespectarea măsurilor impuse în vederea prevenirii şi limitării extinderii infecţiilor cu virusul SARS-CoV-2”.

În aceste condiţii, Cătălin Văsii a reluat apelul către cetăţeni „de a da dovadă de responsabilitate şi de a respecta cu stricteţe normele de conduită sanitară şi distanţare interpersonală. Solicit locuitorilor judeţului Braşov să fie precauţi, să poarte mijloacele de protecţie individuală, să-şi igienizeze şi dezinfecteze frecvent mâinile, să evite crearea de aglomeraţii, precum şi deplasările care nu sunt neapărat necesare”.

Reamintim că în data de 22 iunie, în Braşov erau înregistrate 1.227 de persoane infectate cu noul coronavirus, cu 12 mai multe decât în data de 21 iunie. De altfel, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică, în ultimele două săptămâni, media zilnică de infectări în judeţul nostru a fost de 20.

Comentarii

Ultimă oră