Sari la conținut

Merită Sistemele Audio Home Cinema? Cum să Faci Alegerea Corectă

merita-sistemele-audio-home-cinema-cum-sa-faci-alegerea-corecta

Tehnologia audio a cunoscut un progres remarcabil în ultimii ani, astfel încât configurarea unui sistem audio home cinema a devenit mult mai uşoară, rezultatele fiind spectaculoase. Şi, dacă te întrebi dacă merită să faci o astfel de investiţie, răspunsul este da! Acest sistem îţi va permite să petreci momente plăcute în compania familiei sau a prietenilor.

Prin urmare, dacă îţi place să vizionezi filme, să asculţi muzică sau să joci diverse jocuri din confortul casei împreună cu cei dragi şi să te bucuri de o calitate a sunetului comparabilă cu cea din cinematografe, ai nevoie de sisteme audio şi soundbar-uri home cinema Bose!


Şi, pentru că pe piaţa sunt numeroase modele de sisteme audio home cinema, iată ce trebuie să ştii pentru a face cea mai potrivită alegere!

Dacă vrei imagini peste 50” - alege un proiector


Pentru cei care doresc imagini cât mai mari şi mai de calitate, proiectorul este de departe cea mai importantă componentă a unui Home Cinema.

Cu mult mai mare decât orice televizor, cu ajutorul acestuia vei putea obţine imagini cu diagonala de până la 150”.


Întrucât este realizat din materiale reflectorizante care intensifică luminozitatea, culorile şi claritatea detaliilor, un ecran proiector îmbunătăţeşte considerabil calitatea imaginii. Poţi opta pentru cele cu opţiuni ultra HD 4K, sau cele Full HD, dar urmăreşte să fie special creat pentru un Home Cinema şi nu pentru prezentări de business. Şi, dacă vrei să duci experienţa la un nivel superior, alege modelul 3D!

Ai nevoie de un smart TV


Pentru a rula filme sau jocuri, un smart TV Ultra HD 4K sau Full HD, LED direct, LED Edge sau chiar OLED este o achiziţie importantă. Întrucât pe piaţa sunt multe modele performante, va fi greu să faci o alegere proastă pentru Home Cinema-ul tău!

Alegerea componentelor pentru Home Cinema


Indiferent de sursa video utilizată, sistemul Home Cinema este pentru a obţine un sunet comparabil cu cel de la cinematograf şi vei avea nevoie de un sistem surround 5.1, 7.1 sau 9.1. O altă variantă ar fi să achiziţionezi boxe şi difuzoare separat, dar, în acest caz, vei avea nevoie de un receptor AV. Poţi găsi modele cu streaming de muzică Bluetooth şi numeroase aplicaţii care pot optimiza sunetul.

De ce difuzoare ai nevoie şi cum trebuie plasate?


Dacă vrei ca sistemul tău Home Cinema să îţi ofere cele mai bune rezultate, este esenţial să ştii cum să plasezi difuzoarele şi să setezi nivelul de volum.

Difuzorul central redă dialogurile şi ar trebui poziţionat cât mai aproape de proiector sau de televizor.


Difuzoarele frontale din stânga şi dreapta se vor aşeza de o parte şi cealaltă a ecranului sau a televizorului sau în colţul camerei.


Difuzoarele din spate trebuie să fie poziţionate în spatele utilizatorului şi, totodată, în faţa difuzoarelor din față.


Subwooferul se poate poziţiona oriunde în încăpere, în funcţie şi de lungimea cablului. Există modele, precum cele ale sistemelor Bose, care comunică wireless, putând fi poziționate astfel oriunde în încăpere, chiar ascunse vederii.


Următoarea etapă este setarea volumelor şi un test de sunet realizat prin tonuri redate de o aplicaţie specială de configurare şi un microfon. Această etapă este importantă pentru a echilibra şi armoniza volumul pe fiecare difuzor şi a obţine senzaţii cât mai intense şi mai realiste.


Sunet surround acasă - echivalentul experienţei cinematografice


Cei care doresc acasă cele mai bune sisteme de sunet surround, optează pentru modelele 5.1, 7.1 sau 9.1. În vreme ce sistemele 5.1 şi 7.1 asigura un câmp sonor orizontal, sunetul fiind îndreptat către utilizator, cel 9.1 este format din 9 difuzoare şi un subwoofer, foloseşte canale de înălţime frontală şi asigură mai multă adâncime.

Tehnologia unică BOSE ADAPTiQ, este menită să creeze o experiență cinematografică completă prin calibrarea automată făcută în funcție de poziționarea sistemului și a caracteristicilor încăperii - distanțele până la perete, piese de mobilier sau alte obiecte din cameră.

Comentarii

Ultimă oră