Sari la conținut

Mediere: Cum să ai parte de un divorţ civilizat

mediere-cum-sa-ai-parte-de-un-divort-civilizat

Fie că e vorba despre tine sau despre cel mai bun prieten ori de colega de la muncă pe care i-ai putea astfel ajuta cu un sfat bun, dacă treci printr-o perioadă de cumpănă în căsnicie, acest articol este pentru tine. Citeşte-l înainte de a lua o decizie pripită.

Pentru că ştiu cât de important este să fii foarte bine informat atunci când iei decizii, îţi împărtăşesc cele trei elemente de care să ţii cont atunci când vrei să faci ceva pentru a schimba starea căsniciei tale:

1. Hotărăşte-te dacă poţi să mai dai o şansă căsniciei voastre sau dacă vrei să mergi cu divorţul până la capăt
Ai ajuns în căsnicia ta într-un punct în care simţi că ai de luat o decizie? Fie că ai decis să-ţi reclădeşti căsnicia pe alte principii astfel încât aceasta să poată continua, fie că vrei să îi pui capăt prin divorţ, gândeşte-te că aveţi în mediere instrumentul potrivit care vă poate ajuta să:
– Stabiliţi în ce condiţii vă puteţi continua căsătoria: reguli noi de comunicare şi comportament, participare activă în cadrul căsniciei şi multe alte soluţii ce pot apărea în timpul medierii, la care acum poate nici nu vă gândiţi şi care vor plasa căsătoria voastră pe un alt făgaş, mai bun, mai potrivit personalităţilor voastre.
– Stabiliţi care sunt condiţiile în care veţi încheia această căsătorie: ce nume va purta fiecare, cum vă veţi împărţi patrimoniul comun, cum veţi exercita efectiv autoritatea părintească în comun asupra copiilor voştri, etc.

2. Fii pregătit să comunici cu celălalt altfel decât ai făcut-o până acum
Este important să-i comunici ce te-ai hotărât. Cum să o faci însă, când poate tocmai lipsa comunicării v-a adus în acest punct de cotitură?
A-i propune celuilalt să cereţi împreună ajutorul unui mediator pentru a stabili condiţiile în care fie aţi putea continua căsătoria, fie aţi pune capăt căsătoriei voastre, poate fi primit cu reticenţă sau ostilitate chiar, dacă nu foloseşti mesajul adecvat şi în cel mai potrivit moment.
Cum să procedezi atunci, astfel încât să nu pui paie pe foc? Experienţa de până acum mi-a arătat că şansele de a avea o mediere reuşită sunt maxime atunci când soţii, împreună iau decizia de a veni la mediere. Astfel, cel mai indicat este ca tu să transmiţi celuilalt propunerea de mediere. Contactează-mă pe email secretariat@casamedierii.ro şi îţi voi transmite un document conţinând paşii pe care îţi recomand să îi parcurgi, atitudinea şi cuvintele care te vor ajuta să obţii un răspuns pozitiv de la partenerul tău.

CONTINUAREA PE: bizbrasov.ro

Comentarii

Ultimă oră