Sari la conținut
meci-istoric-pentru-cfr-cluj

Miercuri seară de la ora 21.45, pe Old Trafford din Manchester, CFR Cluj încearcă să se califice în optimile de finală ale Ligii Campionilor.

Mureşan şi compania pot scrie istorie pentru fotbalul românesc. CFR joacă la Manchester un meci care valorează cel puţin 5 milioane de euro. Un rezultat mai bun al campioanei României în Anglia decât cel pe care l-ar obţine Galatasaray la Braga îi va duce pe clujeni în optimile Ligii şi va umple conturile lui Paszkany. Paulo Sergio pregăteşte totuşi o tactică prudentă şi nu se aruncă din primul minut în atac. La fel ca la precedentele meciuri din Ligă, clujenii vor pune accent pe defensivă şi vor miza pe contraatacuri. Nu întâmplător, CFR are şapte puncte într-o grupă de foc cu United, Galatasaray şi Braga. „Pentru a învinge pe Manchester ai nevoie şi de noroc. Vom alerga, ne vom lupta şi sper să reuşim să marcăm pe contraatac. Sperăm să ne ajute şi Braga", a spus Mario Camora, jucătorul CFR-ului. „Meciul acesta este decisive doar pe jumătate, pentru că depindem şi de rezultatul dintre Braga şi Galata. Sper să reuşim un meci bun pe Old Trafford şi să ne întoarcem cu cel puţin un punct”, a spus preşedintele CFR-ului, Iuliu Mureşan.
Au încredere în ei. Partida cu Manchester are o importanţă majoră atât pentru şefi, cât şi pentru jucători. Patronul arpad Paskany le-a promis jucătorilor o primă de 50.000 de euro dacă se califică în optimile Ligii, în loc de 20.000 de euro, cât vor câştiga în cazul în care vor rămâne pe locul trei. Şi clubul ar avea de câştigat, o calificare în optimile Champions League, aducând celor din Gruia nu mai puţin de cinci milioane de euro. Tehnicianul Paulo Sergio, este încrezător în forţa echipei sale şi crede că Sougou şi Compania pot da lovitura pe „Teatrul Viselor” din Manchester. „ Mergem cu încredere la Manchester, unde putem obţine un rezultat mare, deşi sunt conştient că ne va fi foarte greu”, a spus Paulo Sergio. „Putem chiar să batem în Anglia, mai ales că acum nu mai e presiune pe noi, suntem deja calificaţi în primăvara europeană”, a spus şi fundaşul Ionuţ Rada.
Kapetanos doar rezervă. Grecul Pantelis Kapetanos, unul dintre cei mai buni marcatori ai campioanei CFR Cluj, nu va juca titular în partida de la Manchester. Vârful grec, este ieşit din formă iar Paulo Sergio nu se va baza pe el. Mai mult, Bastos este un jucător cu o viteză mai mare decât cea a grecului, iar jucând pe contraatac, CFR Cluj are nevoie de viteză. Atacantul Pantelis Kapetanos a ieşit din primul unsprezece după evoluţiile slabe din ultimele două luni, în care a marcat numai două goluri în toate competiţiile pentru CFR.
Duel dezechilibrat. Deşi Sir Alex Ferguson a declarat că va aborda jocul cu CFR Cluj cu o echipă asemănătoare cu cea care a evoluat la Istanbul împotriva Galatei, primul unsprezece al lui Manchester e mult mai valoros decât cel al CFR-ului. Şi în condiţiile în care Rooney, Van Persie, De Gea, Evra, Scholes, Giggs sau Rio Ferdinand nu vor intra astăzi pe teren, formaţia engleză este de aproximativ 4 ori mai bine cotată decât CFR Cluj. Numai Vidic valorează 25,5 milioane de euro, mai mult decât primul unsprezece al campioanei României.
Istoria nu e de partea lor. Istoria confruntărilor româno-englezeşti în cupele europene nu este încurajatoare pentru CFR Cluj: din 27 de meciuri jucate pe pământ britanic, românii au pierdut 22. Universitatea Craiova este singura echipă de club din România care a câştigat în Anglia, scor 2-0 cu Leeds United în Cupa UEFA, în anul 1979. Echipele româneşti au mai reuşit şi patru remize, toate în Cupa UEFA, prin Steaua de două ori, Rapid şi UTA.

Comentarii

Ultimă oră