Primăria Braşov are în plan să înfiinţeze o cantină, unde să ia masa beneficiarii serviciilor de asistenţă socială din oraş.

  În acest sens, municipalitatea braşoveană a lansat pentru Direcţia de Asistenţă Socială o licitaţie pentru „servicii sociale de cantină pentru beneficiarii serviciilor de asistenţă socială”, cu o valoare estimată de 385.577 lei, fără TVA, respectiv 458.836 lei cu tot cu TVA, iar contractul va fi valabil în perioada iunie 2019 – 30 aprilie 2020.

    Conform estimărilor Primăriei Braşov, de serviciile acestei cantine vor beneficia 90 de persoane fără venituri sau cu venituri reduse, aceasta fiind capacitatea maximă a sălii de mese. În cazul persoanelor nedeplasabile, firma care va obţine contractul va trebui să ducă mâncare la domiciliul acestora.

   Condiţiile pentru meniul zilnic

    Potrivit caietului de sarcini aferent licitaţiei, meniurile vor fi preparate astfel încât să se încadreze în suma de 12 lei/zi, reprezentând alocaţie zilnică de hrană pentru o persoană asistată. O altă condiţie impusă de Primărie este ca „în cadrul serviciilor de cantină, furnizorul de servicii sociale să utilizeze 20% preparate obţinute din produse ecologice”.

    Ultima cantină socială care a beneficiat de finanţare de la bugetul local a fost cea a Fundaţiei Bucuria Darului

  În acest moment, în Braşov nu există o cantină socială care, într-o formă sau alta, să beneficieze de finanţare de la bugetul local. Ultima cantină socială care a beneficiat de finanţare de la bugetul local, prin Programul de finanţare a serviciilor sociale, a fost cea a Fundaţiei „Bucuria Darului”, unde, zilnic, luau masa, în medie, 300 de persoane. Fundaţia a renunţat la banii de la bugetul local în anul 2017, având în vedere că la momentul respectiv avea o autorizaţie provizorie de funcţionare.

   În urmă cu mulţi ani, exista o cantină socială în zona centrală a oraşului, finanţată de Primăria Braşov, însă municipalitatea a renunţat la ea.