Sari la conținut

Mărţişorul a venit deja pentru familia din baracă

martisorul-a-venit-deja-pentru-familia-din-baraca-

Lupta cu viaţa devine din ce în ce mai uşoară, atunci când vezi că bătălia nu o duci singur. O spune femeia din Satu Nou, care trăieşte împreună cu familia, într-o baracă din fier. Mama celor trei copii a primit mărţişorul, mai devreme, iar acesta a fost unul special. Este vorba de un televizor şi haine pentru cei mici, dăruite de braşovenii cărora le pasă şi de cei necăjiţi. Campania MIX TV de ajutorare a celor nedreptăţiţi de soartă continuă.


Începutul de primăvară a găsit-o pe Jenica Ianosii la muncă, săpând grădina. În acest fel femeia va avea legume, cu care să le pregătească micuţilor ceva de mâncare. Este mândră că pe masă se vor afla produsele muncii ei.  „Noi  mai recoltăm că nu prea avem aşa posibilitate şi ne punem cartofi,  în spate punem fasolea, cucuruz, morcovi, ceapă, ţelină dacă avem , păstârnac, mazăre. Nu cumpărăm de la piaţă, noi recoltăm pentru că sunt bune şi naturale” a spus Jenica Ianossi.
Familia Ianosii trăieşte de pe o zi pe o zi pe alta şi aşteaptă cu nerăbdare darurile oferite mereu din suflet de la braşoveni. Acum mărţişorul a venit mai devreme. „Am primit haine pentru copii şi sunt foarte frumoase, iar noi suntem încântaţi de ele, am primit şi mulţumim pentru televizor. Copilul cel mai mic îşi doreşte o maşinuţă cu pedale, cu care să meargă, şi fata cea mare îşi doreşte o bicicletă că e ziua ei acum pe 18 martie” a spus Jenica Ianosii.  „Mulţumesc braşovenilor pentru tot, pentru ajutor” a adăugat mama celor trei copii.
Cei cinci locuiesc în condiţii greu de suportat pentru orice pământean, dar încearcă din răsputeri să uite de greutăţi. Îşi adună lemne, iar mâncare îşi cumpără cu banii pe care îi câştigă soţul Jenicăi. Una dintre fete trebuie să meargă la şcoală în toamnă, dar familia va amâna acest lucru din lipsa banilor. Braşovenii care vor să le vină în ajutor celor cinci pot face donaţii la sediul Radio Braşov, din strada Olteţ numerele 10-11.

Comentarii

Ultimă oră