Sari la conținut

Renumiţii coşari însoţiţi de gărgăriţe şi trifoi cu patru foi au ieşit să aducă un strop de bucurie în sufletele celor care încă mai cred în mărţişor, considerat simbolul primăverii.
Tradiţionaliştii au ieşit timizi la cumpărături, iar artiştii au trudit luni de zile pentru micile lucrări de artă. Munca a fost aproape în zadar, spun mulţi dintre comercianţi, care se plâng de vânzările extrem de mici. Ar trebui să fim mai optimişti, sau cel puţin aşa spune tradiţia, că atunci când vine primăvara ne recăpătăm încrederea şi avem mai multă poftă de viaţă.
Mărţişoarele, care au invadat centrul oraşului, se străduiesc să aducă braşovenilor măcar un zâmbet.
Deşi vânzările sunt mici, comercianţii îndură un frig cumplit, pentru a le arăta îndrăgostiţilor de natură că primăvara nu a uitat de Braşov.
„Am mărţişoare lucrate manual, sunt ghiocei pe sticlă pictură manuală, mai sunt şi fluturi pe sticlă, pictură pe ceramică  pentru cineva care vrea ceva mai deosebit şi am avut un foarte mare succes cu aceste gărgăriţe care sunt de fapt mărţişoare ecologice realizate pe lemne cu flori uscate”, a spus  un comerciant.
Domnul Crişan, de exemplu, a tras linie la finalul unei zile şi a plecat acasă cu 7 lei. Asta după ce, spune omul, există mărţişoare la care lucrează luni de zile.
O altă domnişoară care realizează mărţişoare manual susţine că le va da doar pritenilor. Printre simbolurile primăverii care se comercializează în oraş se găsesc şi cele tradiţionale. Există însă şi multe pictate pe sticlă, croşetate şi chiar placate cu aur. Preţurile pentru cele mai simple: un coşar sau o gărgăriţă, pornesc de la 1 leu. L. N.

Comentarii

Ultimă oră