Sari la conținut

Manifestări la Braşov de Ziua Unirii Basarabiei cu România

Organizația Studenților Basarabeni și Bucovineni din Brașov (OSBB) organizează în perioada 27-30 martie Festivalul “Zilele Basarabiei” ediția a V-a, cu ocazia celei de-a 94-a aniversări de la Unirea Basarabiei cu România.
Prin manifestările prilejuite de acest eveniment, OSBB-Brașov dorește să readucă în actualitate însemnătatea istorică a zilei de 27 martie, cu următoarele acțiuni programate după cum urmează:
Marți va avea loc oficierea slujbei de comemorare a celor care au înfăptuit Unirea Basarabiei cu România, după care la ora 11.00, toți cei care simt românește sunt invitați în Piața Unirii pentru a „încinge” împreună Hora Unirii. Prima zi a manifestărilor va continua la ora 14.00, la Casa Baiulescu, din cadrul Bibliotecii  Județene, cu simpozionul „Basarabia – trecut, prezent și viitor”, care va fi onorat de prezența unor personalități din mediul academic și istoric.
Miercuri, la ora 14.00, va avea loc dezbaterea : „Unirea din 1918 – Realitate sau Utopie, la Casa de Cultură a Studenților, sala festivă, participă membri a organizațiilor studențești, iar joi, de la ora 18.00, la Sala Consiliu vor fi proiectate filmele: documentarul „Golgota Basarabiei” și comedia excepțională „Văleu, văleu, Nu turna”.
Vineri, de la ora 21.00, în Clubul Kasho Club va avea loc un concert extraordinar cu participarea trupelor Catharsis, Akord, Sick Brothers și a interpretei Nicoleta Gavrilița, iar în final concert live cu muzică românească.     S.D.

Comentarii

Ultimă oră