Sari la conținut
manea-e-antrenorul-coronei

Nicolae Manea va fi noul antrenor principal al echipei Corona Braşov. Dan Bona va rămâne antrenor secund, în timp ce contractul lui Aurel Ţicleanu nu va fi prelungit.

Nicolae Manea şi Paul Enache au fost prezentaţi joi de preşedintele clubului ASC Corona, Liviu Lupu. Astfel Paul Enache va fi preşedintele secţiei de fotbal din cadrul clubului de sub Tâmpa, în timp ce Nicolae Manea va ocupa funcţiile de antrenor principal şi manager general. „Ne-a preocupat în ultimul timp proiectul pentru sezonul 2013-2014 al Ligii 1 la fotbal. Am dorit să aducem oameni cu o mare experienţă în fotbal, oameni capabili care să facă faţă nivelului care este în Liga I. Nicolae Manea va fi manager general şi antrenor principal, iar Paul Enache va conduce tot ce ţine de fotbal la Corona, de la echipa de seniori până la centrul de copii şi juniori. Dan Bona, cel care este de la început în acest club şi cel care a promovat echipa din Liga a cincea până în prima ligă, va rămâne la echipă. Contractul lui Aurel Ţicleanu, care va expira pe 30 iunie, nu va fi prelungit. Ne dorim performanţe cât mai bune în prima ligă, însă pornim de la idea de a nu retrograda”, a spus preşedintele celor de la Corona, Liviu Lupu.
Manea şi-a definitivat stafful. Fostul preşedinte al secţiei de fotbal, Szakal Andras va fi director executiv, Dan Bona va rămâne antrenor secund, în timp ce contractul lui Aurel Ţicleanu nu a fost prelungit. Alături de Nae Manea în staful tehnic vor veni şi Sebastain Moga ca antrenor secund şi Ovidiu Ceclan antrenor cu portarii. Nae Manea îşi doreşte şi un preparator fizic, însă pentru acest post nu s-a găsit încă o soluţie. „Eu am fost de la început aproape de această echipă şi vreau să spun că aceşti băieţi au realizat o mare performanţă prin promovarea în prima ligă. Vreau să-I mulţumesc lui Aurel Ţicleanu care a pus umărul serios la această promovare. Sper ca din noua mea funcţie să-I ajut pe cei doi prieteni ai mei, Paul Enache şi Nicolae Manea şi să reuşim să ne atingem obiectivul, salvarea de la retrogradare”, a declarat directorul executiv al formaţiei Corona Braşov, Szakal Andras.  
Paul Enache se întoarce în fotbal. Un alt nume important din nou conducere a Coronei este cel al lui Paul Enache, un om care are foarte multă experienţă în fotbalul românesc. „Echipa cu care voi colabora a fost principalul motiv pentru care am ales să revin în fotbal. Trebuie să construim de la zero, de la organizarea clubului, la finanţare şi la lotul de jucători. Este o muncă dificilă. Având în vedere că eu am lucrat cu foarte mulţi din jucătorii de la Corona şi cunosc potenţialul lor, cred că este nevoie de cel puțin 10 jucători pentru a ne în­de­plini obiectivul. Fotba­liș­tii care au valoare vor rămâne. Urmează şapte zile de foc”, a spus preşedintele secţiei de fotbal de la Corona, Paul Enache.
Dolha şi Ilie ar putea ajunge la Corona.  În următoarea perioadă la Corona vor veni foarte mulţi jucători în probe. Pe lista lui Nae Manea se află şi goalkeeperul Gloriei Bistriţa, Emilian Dolha dar şi fostul fundaş central al celor de la Concordia Chiajna, Florin Ilie. „Nu mă sperie situaţia actuală pentru că vin de la o echipă cu mari probleme financiare. Trebuie să aducem jucători să facem o echipă de Liga I. Trebuie să facem o echipă care să rămînă în Liga I şi în sezonul viitor. Toţi jucătorii care vor veni, nu vor costa nimic... vor fi aduşi „moca”! FC Brasov este echipa fanion a oraşului, iar Corona va fi o colegă de competiţie. Urmează o periodă foarte grea, dar am primit asigurări că nu vor fi probleme cu banii”, a spus Nicolae Manea

Comentarii

Ultimă oră