Sari la conținut

Mai sunt puţine locuri libere la «Vacanţa artelor la muzeu»

La Muzeul "Casa Mureşenilor" au  început programele de educaţie muzeală de vară pentru copii. Prima grupa de copii a început luni, 25 iunie, activităţile la grupa Kinder.

Copiii au dansat, s-au jucat, au descoperit natura, muzeul, au pictat pe pietre, iar de joi  vor modela în lut, vor afla poveşti, colaje şi alte surprize. Pentru grupele de varsta 6-14 ani, mai sunt câteva locuri libere şi activităţile încep de luni, 2 iulie, respectiv 3 iulie, la muzeu şi la atelierul unui artist. Fiecare activitate costa 5 lei şi se desfăşoară de la orele 10 la 12.  Şi pentru excursia documentară de la sfârşitul lunii iulie mai sunt câteva locuri libere. Prin programul "Vacanţa artelor la muzeu" copiii au activităţi diferite, de învăţare, joc şi comunicare pentru perioada vacanţei. Coordonatorul programului este Ovidiu Savu-şef serviciu Istorie. Informaţii suplimentare şi înscrieri la telefon 0268/477.864 sau casa_muresenilor@yahoo.com.

Vedeţi mai jos programul complet al  "Vacanţei artelor la muzeu".

A doua grupă de participanţi la programul de educaţie muzeală va face modelaj în lut timp de o săptămână – în perioada 2-6 iulie, între orele 10-12 – în atelierul unui artist braşovean. Numărul maxim de participanţi va fi de 10.
A treia grupă se va desfăşura în perioada 3-26 iulie, în fiecare zi de marţi şi joi a săptămânii, între orele 10-12, şi va cuprinde următoarele programe de educaţie muzeală: “Copiii restauratori”, “Mituri şi legende despre Braşov”, “Vestimentaţia în sec. al XIX-lea”, “Protejarea patrimoniului mobil şi imobil”, lectură publică, jocuri logice interactive, desen, modelaj în lut.
Noutatea de la acest curs este programul intitulat “Mânuţe îndemânatice”, unde participanţii vor învăţa cu două îndrumătoare să facă ornamente, să împletească, să confecţioneze felicitări, păpuşi pentru degete, cercei, brăţări, magneţi. Grupul ţintă pentru cele două module de mai sus sunt elevii cu vârsta între 6 şi 14 ani.
A patra grupă de educaţie muzeală este adresată în special fetelor cu vârsta între 8 şi 16 ani şi se numeşte “Şcoala de cusături, broderie şi mâncare bună”. La acest curs pot participa la cerere şi băieţi.
Copiii vor învăţa să coasă, croşeteze, brodeze, vor afla reţete şi secrete culinare pentru o mâncare sănătoasă. Numărul maxim de participanţi este de 20 elevi şi se va desfăşura în fiecare miercuri, între orele 10-12, începând cu data de 18 iulie, timp de patru săptămâni.
A cincea grupă şi ultima, îşi va începe activitatea în luna august şi va fi o grupă dedicată desenului. Vor fi patru întâlniri sub îndrumarea unui artist braşovean. Elevii cu vârste între 6 şi 16 ani vor desena, picta, confecţiona măşti şi păpuşi pentru teatru; numărul maxim de participanţi va fi de 20 de elevi.
Specificăm faptul ca unele din aceste activitati se vor desfăşura în muzeu, cele mai multe, dar şi în spaţiul public şi în ateliere ale artiştilor.
Preţul pentru fiecare modul este de 20 lei/participant sau 5 lei/activitate.
Tot pentru prima dată muzeul organizează la sfârşitul lunii iulie o excursie documentară la Racoşul de Jos pentru elevi şi studenţi de la 14 ani în sus. Timp de 3 zile, dormind în corturi, participanţii vor descoperi tainele arheologiei experimentale, vor vizita coloanele de bazalt, vulcanul stins, cetatea medievală, vor participa la acţiuni interculturale. Numărul maxim de participanţi este de 10, iar costul acestei excursii de studiu se ridică la suma de 80 lei. (participanţii la excursie vor fi însoţiţi de un medic generalist şi li se va face instructaj de protecţie).

Comentarii

Ultimă oră