Sari la conținut

Mai puţine ore de Limba română pentru gimnaziu

mai-putine-ore-de-limba-romana-pentru-gimnaziu

Proiectul legislativ ce priveşte domeniul educaţiei, aflat în aceste zile în dezbatere publică, prevede că numărul de ore de Limba română din clasa a a V-a ar urma să fie redus de la cinci, cât este în planul-cadru în vigoare, la patru. În următorii trei ani de gimnaziu, elevii ar urma să beneficieze de câte patru ore pe săptămână de Limba şi literatura română. Limba latină care se studiază în prezent o oră pe săptămână în clasa a VIII-a este scoasă din planurile-cadru propuse pentru gimnaziu.
De asemenea, se reconsideră structura disciplinelor socio-umane pe ani de studiu (la clasa a V-a - Educaţie pentru drepturile copilului, la clasa a VI-a - Educaţie interculturală, la clasa a VII-a - Educaţie pentru cetăţenie democratică - şi la clasa a VIII-a - Educaţie economică).
Potrivit celor trei variante puse în dezbatere, elevii de gimnaziu ar avea posibilitatea să îşi aleagă o materie opţională din oricare dintre cele şapte arii curiculare: "Limbă şi comunicare", "Matematică şi ştiinţe ale naturii", "Om şi societate", "Arte", "Educaţie fizică, sport şi sănătate", "Tehnologii" şi "Consiliere şi orientare". Două dintre variante prevăd alegerea a 0 - 1 opţionale, iar cealaltă, 1 - 2 opţionale.

Comentarii

Ultimă oră