Sari la conținut
mai-multi-la-plimbare-decat-la-schi

În primele zile ale anului, numărul turiștilor care au urcat în Postăvarul, în plimbare, l-a depășit pe cel al schiorilor.

Restricțiile legate de pandemie au adus în primele zile ale lui 2021 reducerea numărului de treceri prin turnichete la mai puțin de jumătate față de 2020 și o modificare a structurii celor care au urcat în Postăvarul. Comparativ cu anii trecuți, numărul turiștilor care au urcat în partea superioară a masivului a fost mai mare decât al schiorilor. Foarte mulți au profitat de vremea bună și au ales să își petreacă acest weekend în aer liber.

În perioada 1-3 ianuarie 2021, au fost înregistrate 36.303 de treceri, față de 86.078 de treceri în aceeași perioadă a anului trecut. Telegondola și cele două telecabine funcționează la 50% din capacitatea de transport, din cauza restricțiilor impuse de pandemie. Astfel, în fiecare telegondolă este permis accesul a maxim 4 persoane, în telecabina Kanzel, maxim 20 (din 45, capacitatea maximă a telecabinei în condiții normale), iar în telecabina Capra Neagră, maxim 30 (capacitatea normală fiind de 60 de persoane).

Din cele 36.300 treceri, aproape 27.000 de treceri au fost la instalațiile de acces spre partea superioară a masivului Postăvaru, iar restul, sub 10.000, înseamnă trecerile pe la turnichetele de la telescaunul Ruia.

Comentarii

Ultimă oră