Sari la conținut

Mai mulţi donatori, sprijin mai mare pentru oamenii străzii

mai-multi-donatori-sprijin-mai-mare-pentru-oamenii-strazii-

Are zece haine groase pe el, mânâncă o dată pe zi, iar casa lui este sub cerul liber, de mai bine de 20 de ani. Mihai, aşa cum îi spun cunoscuţii, a crescut în orfelinat, iar de acolo a ajuns în stradă, la mila trecătorilor mai inimoşi, care îi mai întind din când în când o bucată de pâine sau un bănuţ. Sunt două decenii de suferinţă şi luptă cu viaţa, care i-a oferit din păcate o pedeapsă prea aspră, de a fi un om al străzii, vecin cu câinii vagabonzi şi uitat de soartă…pe drumuri. În ajutorul lui au sărit reprezentanţii Fundaţiei Bucuria Darului, care oferă zilnic, gratuit, o masă caldă pentru alte trei sute de persoane: vorbim despre copii care provin din familii sărace, oameni ai străzii, bătrâni şi bolnavi.

  • „Viaţa mea e una... săracă”

Îşi aminteşte cu greu de anii copilăriei, dar povesteşte cu tristeţe în glas de momentul în care a împlinit 18 ani şi a ajuns în stradă. Mihai spune că la început a crezut că este un coşmar de care va scăpa, însă timpul a săpat adânc în sufletul lui, lăsând ca deznădejdea şi tristeţea să îşi facă împreună casă. „Viaţa mea este una... săracă. Nu am de ce să mă bucur. Îmi petrec majoritatea timpului sub cerul liber şi îmi doresc din tot sufletul o casă şi o familie” a spus Mihai.

Bărbatul doarme pe unde apucă, sub balcoane şi în scări de blocuri. Singurul ajutor pe care îl are vine din partea reprezentanţilor fundaţiei Bucuria Darului, care îi oferă gratuit o masă zilnic. ONG-ul, înfiinţat la finele anului 2013 reuşeşte să mai alunge mâhnirea oamenilor străzii măcar preţ de câteva minute datorită unor oameni inimoşi ce au dorit să-şi păstreze anonimatul şi care, alături de donaţii, sponsorizări şi micile sume adunate din vânzarea câtorva porţii de mâncare gătită către braşoveni care îşi permit să plătească pentru ele asigură fondurile necesare desfăşurării activităţii.

  • Donaţia de 5 lei, aduce fundaţiei 10 lei!

Specialiştii fundaţiei s-au înscris într-o competiţie, cu un proiect intitulat „O şansă la viaţă pentru persoanele fără adăpost”. Dacă vor reuşi să aibă un număr mare de donatori, cu suma minimă de 5 lei, instituţia bancară, care a lansat competiţia, va dubla suma strânsă, în limita a 5 mii de euro.

„Cei care doresc să îi ajute pe oamenii străzii trebuie să acceseze site-ul www.bucuriadarului.ro, aici se accesează bursa binelui pentru a ajunge pe pagina proiectului şi se apasă butonul donează, după care se completează câmpurile aferente” a spus responsabilul PR al Fundaţiei Bucuria Darului, Claudia Stănuleţ.

Cei care vor dona trebuie să ştie că vor veni în sprijinul persoanelor fără adăpost din Braşov, oameni cărora le-a mai rămas doar speranţa că cineva bun la suflet va face un gest nobil pentru a le mai alina suferinţa.

„Ne dorim să câştigăm acest proiect, iar cu banii strânşi vom amenaja spaţiul în care oamenii străzii îşi petrec timpul, pentru a-i reintegra social, căutându-le un loc de muncă, având acces la igienă şi, bineînţeles, la o masă caldă”, a completat Claudia Stănuleţ.

Comentarii

Ultimă oră