Sari la conținut

Mai multe şcoli din județul Brașov trec în on-line, după ce a crescut rata de infectare

mai-multe-unitati-scolare-din-judetul-brasov-trec-in-online-dupa-ce-a-crescut-rata-de-infectare

7 cu cod roşu: De azi, unităţile şcolare din Drăguş, Hălchiu şi Prejmer, trec în online, după ce a crescut rata de infectare. Rămân acasă şi elevii de la şcoli din Tărlungeni, Lunca Câlnicului, Şoarş şi Braşov!

11 unităţi şcolare de pe raza localităţilor Drăguş, Prejmer şi Hălchiu trec în online, pentru 14 zile, începând de astăzi. Decizia a fost luată, ieri, în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, din cauza faptului că incidenţa cumulativă a cazurilor de infectare cu SARS-CoV2 a depăşit valoarea de trei la mia de locuitori. În Drăguş Vorbim de 4,63, iar în Prejmer şi Hălchiu, de 3,22.

Măsura vizează un număr de 2.332 de elevi şi 137 de cadre didactice, didactice auxiliare şi nedidactice, potrivit lui Valentin Bucur, purtător de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Braşov.


   „Facem precizarea că trecerea în scenariul roşu, ce presupune susţinerea activităţilor didactice exclusiv online, este posibilă pentru toţi elevii din unităţile şcolare de pe raza localităţilor comunei Prejmer, având în vedere achiziţia şi distribuirea de tablete de către primăria comunei, înainte de începerea anului şcolar. Pentru celelalte, autorităţile publice, împreună cu conducerile unităţilor şcolare vor asigura cadrul logistic şi metodologic pentru accesul tuturor elevilor la cursurile online”, a mai precizat Valentin Bucur.

  În judeţ, în scenariul roşu, în întregime, continuă unităţi din Tărlungeni, Lunca Câlnicului şi Şoarş. Cum Lunca Câlnicului aparţine de Prejmer, va rămâne, în continuare, în scenariul roşu.


      Probleme şi la Honterus

Pe de altă parte, o clasă de a XII-a şi o altă jumătate, dintr-o clasă de a XI-a, de la Colegiul Naţional „Johannes Honterus” sunt în scenariul roşu, pentru 14 zile. Asta după ce au fost confirmate câte un caz în fiecare din aceste clase. „Ambele au avut contact cu colegii lor. Cea de-a XI-a, cu jumătate de clasă care mergea la şcoală, drept pentru care cealaltă jumătate vine acum la şcoală, iar prima jumătate a rămas acasă, iar la clasa a XII-a, pentru că în scenariul galben, toată clasa a XII-a a venit la şcoală, intră acum în online”, a explicat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Braşov, Valentin Bucur.

Cadrele didactice au respectat măsurile de siguranţă sanitară, astfel că vor fi în continuare la catedră.

Practic, afectaţi sunt, în toate aceste unităţi, peste 3.200 de elevi.

Comentarii

Ultimă oră