Sute de persoane așteptau astăzi la prânz mai bine de jumătate de oră la coadă pentru a urca în telegondola în Masivul Postăvarul. Practic, după o zi de schiat pe pârtiile din Poiana Brașov, turiștii realizează că mai bine de trei sferturi din timp au stat la coadă. Aglomerația este generată mai ales de faptul că atât în telegondole, cât și în telecabine poate urca doar jumătate din numărul de persoane prevăzut, în contextul restricțiilor sanitare generate de pandemiea de COVID.


Zăpada pe pârtie măsoară circa 60 de cm, 40 de cm la baza pârtiei și este numai bună de schiat, astfel că stațiunea brașoveană a devenit principala destinație pentru iubitorii sporturilor de iarnă.


Pentru accesul spre partea superioară a masivului, schiorii pot utiliza telegondola și telecabina Kanzel (telecabina mică), iar la coborâre pot utiliza telegondola. În zona de schi se poate utiliza telescaunul Ruia. Funcționeaz și telecabina Capra Neagră, dar schiorii nu au acces, pe schiuri, de la aceasta către cele 4 pârtii. Ultimele urcări cu instalațiile de transport pe cablu spre Masivul Postăvarul sunt la ora 16.00, doar în cazul telescaunului și teleschiului Ruia programul fiind până la ora 15.20.


Pentru achiziționarea ski-pass-urilor, există în total 3 puncte de vânzare (casieriile de la telegondolă, de la telecabina Kanzel și de la telecabina Capra Neagră) și două automate amplasate în parcarea multietajată din Poiana de Jos. În plus, pentru recuperarea garanției de 10 lei, plătite pentru ski-pass, pe lângă casierii, vor funcționa și două automate, la telecabina Capra Neagră și la telegondolă. La toate casieriile este posibilă și plata cu cardul.


Tarife de transport pe cablu


Prin decizia Consiliului Local, tarifele la transportul pe cablu au rămas la același nivel ca anul trecut.


Tarifele variază de la 45 lei o cartelă de 10 puncte pentru adulți, la 570 de lei pentru o cartelă cu 240 de puncte. Există și posibilitatea achiziționării unui ski-pass în valoare de 1.050 lei pentru acces nelimitat timp de zece zile pentru un adult. Pentru copii, o cartelă cu 10 puncte costă 25 de lei, iar una cu 240 de puncte, costă 300 de lei. Copiii până la 6 ani beneficiază de gratuitate la transportul pe cablu.


Ca în fiecare an, există o gamă foarte largă de variante de ski-pass-uri, de la cele cu un număr fix de puncte la cele tip abonament, cu puncte nelimitate, dar cu valabilitate pe zile sau pe ore.