Sari la conținut
magazin-online-vs-magazin-clasic

Dacă vă gândiţi să începeti o mică afacere, este indicat să aveți în vedere mai multe aspecte, astfel încât afacerea voastră să reușească să fie una de succes.

Există multe avantaje ale unui magazin online. În același timp, puteți considera să aveți în vedere și un magazin offline, dacă vă doriți acest lucru pentru afacerea voastră. Indiferent care va fi opțiunea voastră, veți vedea că nu veți avea dificultăți în a vă bucura de un magazin excelent.

Magazinul online are avantajul faptului că este deschis nonstop. Nu va mai trebui să plătiți un angajat pentru ca acesta să stea acolo timp de 8 ore pe zi. Daca vă doriți să țineți mai mult timp deschis magazinul, atunci vă vor trebui probabil chiar mai mulți angajați care să lucreze în ture. Magazinul online are avantajul că nu vă costa nimic și că vă merge nonstop.

Cu toate acestea, un magazin online nu beneficiază de un trafic constant de oameni care trec în mod obișnuit prin faţa magazinului vostru fizic. Vor fi șanse mult mai mari să treceți prin faţa unui astfel de magazin. Un magazin online va fi privat de avantajul clienților aflați în trecere.

Un alt avantaj pe care îl puteți avea în vedere este că cheltuielile cu chiria vor fi mai mici. În același timp, cheltuielile cu utilitățile și cu angajații vor fi și ele reduse sau chiar eliminate complet. Daca aveți un stoc limitat de depozitare în casă, este o idee buna să vă închiriați un spaţiu de depozitare. Acest spaţiu poate fi închiriat undeva la periferia oraşului, astfel încât să nu aveți de făcut nişte cheltuieli prea mari. Nu va mai trebui să vă interesați de plata curentului sau a apei pentru că tot ce veți avea nevoie va fi un spaţiu. Dacă magazinul vostru este acasă și puteți face faţă comenzilor, atunci vă puteți lipsi de angajați și puteți face chiar voi munca de ambalare.

În cazul unui magazin clasic, este suficient să puneți produsul pe care clienții îl doresc într-o punguță sau chiar să-l înmânați clientului. În cazul magazinului online, lucrurile nu mai stau chiar așa. Produsele comandate trebuie ambalate corespunzător, astfel încât ele să nu se deterioreze în timpul transportului. Va trebui să așteptați câteva zile până când produsul ajunge la client, iar banii ajung la voi.

O firmă de web design brasov se poate ocupa de mai multe aspecte în ceea ce privește felul cum arată site-ul vostru. Acest lucru va însemna că vă veți putea realiza un site care să atragă un număr din ce în ce mai mare de persoane. În cazul unui magazin clasic, acesta va putea fi accesat cu preponderenţă de către persoanele care locuiesc în vecintatea sa. Cheltuielile cu retururile sunt un alt lucru pe care îl puteți considera pentru că există posibilitatea să dați peste clienți neserioși.

Acești clienți pot comanda marfa, iar după ce au făcut acest lucru nu răspund curierului sau nu se duc la poștă pentru a ridica pachetul. În acest caz, nu doar că produsele se întorc înapoi, dar veți avea și pierderi datorită drumului dute-vino. Mai există și riscul ca produsele să se deterioreze datorită transportului. Va trebui să plătiți și cheltuielile de retur ale transportului.

Un avantaj al magazinului online este că programul va fi unul lejer. Dacă veți lucra de acasă, vă veți putea permite să faceți mai multe treburi prin gospodărie. De magazin vă puteți ocupa doar în momentul în care încep să vă vină comenzile de la clienți. Mai trebuie să știți că în cazul magazinelor online, concurenţa este una destul de mare. Datorită simplității creării unui astfel de magazin, din ce în ce mai multa lume începe să-și creeze un magazin online. O concurenţă mai mare vă va răpi din atenția pe care potențialii voștri clienți vi-o vor putea acorda. Acesta este motivul pentru care ar trebui să vă gândiți de mai multe ori dacă un astfel de magazin online este cea mai buna opțiune pentru nevoile voastre.

Magazinul online se va putea promova cu ușurință prin social media, iar dacă produsele voastre sunt de calitate foarte bună, vestea cu privire la acestea va ajunge la un număr din ce în ce mai mare de persoane interesate.

Comentarii

Ultimă oră