Sari la conținut

În următoarele două luni va fi deschis un magazine LEM"S în Braşov, au anunţat oficialii companiei Lemet. Reţeaua de magazine în sistem de franciză LEM"S este operată de producătorul de mobilă Lemet Câmpina. Magazinele din reţeaua LEM"S comercializează atât mobilier Lemet, cât şi alte categorii de produse.

Opt noi magazine. Afacerile firmei ar putea creşte cu 23% în acest an, de la 143 milioane lei la 176 milioane lei. „Această creştere accelerată va fi susţinută de dezvoltarea reţelei de magazine şi de extinderea gamelor de produse”, a declarat Adrian Rizea, directorul comercial al Lemet. Compania a programat un avans similar al cifrei de afaceri în acest an, de 23%, de la 65 milioane lei la 80 milioane lei. Reţeaua a fost extinsă în acest an cu 17 magazine, în următoarele două luni urmând să fie inaugurate alte opt unităţi, printre care şi cea din Braşov.

Unde se vinde mobila. În prezent, reţeaua acoperă aproape toate regiunile ţării, iar cel mai mare volum de vânzări se înregistrează în Ardeal (31%). Muntenia şi Oltenia generează fiecare 19%, iar Bucureşti şi Dobrogea acoperă 8% şi respectiv 7% din rulajul reţelei. Valoarea medie de cumpărare într-un magazin LEM"S a crescut în ultimii doi ani cu aproximativ 10%, de la 2.100 în 2009 la 2.900 în acest an, potrivit lui Rizea.

Investiţie în mărirea producţiei. Fabrica Lemet din Câmpina, singura unitate de producţie a companiei, a fost înfiinţată în 1991, iar în prezent halele de producţie acoperă o suprafaţă de peste 30.000 metri pătraţi.

Lemet şi-a propus în acest an investiţii de peste 20 milioane lei în fabrică, magazine şi promovare. Compania va derula o investiţie pentru extinderea producţiei, în valoare de 6 milioane de euro, cofinanţată cu fonduri europene, în intervalul 2011-2012.

Comentarii

Ultimă oră