Sari la conținut
lupii-se-dau-la-campioana-

Haita de „lupi” a Braşovului e obligată să câştige meciurile cu HSC Miercurea Ciuc şi Ferencvaros de pe patinoarul Olimpic din parcul Tractorul.

Hocheiştii de la Corona Wolves Braşov au revenit acasă cu patru puncte, după cele trei jocuri din Liga Mol, din deplasare. Braşovenii au pierdut cu 3-1 la Dab Docler şi s-au impus apoi cu 4-1 la Budapesta în jocul cu Ferencvaros. Cel mai tensionat meci s-a consumat însă în Slovacia. Nove Zamky a avut nevoie de prelungiri şi lovituri de departajare, pentru a se impune în faţa Coronei cu 2-1.

Flegme şi peturi la Nove Zamky. La Nove Zamky, cuvântul fair-play pare să nu există în dicţionar, altfel nu se explică ostilitatea gazdelor faţă de delegaţia braşoveană. Patinoarul pare construit pe vremea tracilor, iar tribunele sunt foarte apropiate de mantinele şi de băncile tehnice. Sportul tradiţional este scuipatul înspre banca de rezerve a oaspeţilor dar şi aruncatul cu peturi de plastic în aceeaşi direcţie. De altfel, oficialii Braşovului au şi trimis imagini filmate, către diriguitorii Ligii Mol, pentru a fi luate măsuri. Tehnicianul Coronei, finlandezul Kari Rauhanen nu-i iartă nici el pe slovaci. „Ce se întâmplă în Slovacia, nu are nici o legătură cu acest sport, cu hocheiul. În Slovacia este o junglă! Până la urmă am câştigta totuşi un punct, care poate fi important pentru noi la final”, a declarat tehnicianul braşovenilor, finlandezul Kari Rauhanen.

Au câştigat la masa verde. Hocheiştii conduşi de Kari Ruahanen au câştigat la masa verde cu scorul de 5-0 disputa pierdută în Slovacia cu Nove Zamky, scor 1-2 după loviturile de departajare. Imediat după încheierea partidei, oficialii braşoveni au făcut un memoriu întrucât slovacii nu aveau pe foaia de joc decât un goalkeeper, deşi prin regulament sunt obligaţi să înscrie doi portari pe foaia oficială. „Am primit înştiinţare de la conducerea Ligii Mol. Am câştigat meciul cu 5-0. Gazdele nu au avut pe foaia oficială doi portari. Noi am făcut memoriu imediat după partidă şi acum am primit răspunsul. Slovacii pot face apel în maxim două zile, dar nu cred că au şanse să schimbe ceva”, a declarat Emilian Cernica, preşedintele secţiei de hochei pe gheaţă de la Corona Braşov. În aceste condiţii, „lupii” braşoveni au 64 de puncte în clasament şi sunt mai aproape de obiectivul proprus, calificarea în play-off.

Obligaţi să câştige. După aventura maghiaro-slovacă, „lupii”  Braşovului revin acasă pentru meciurile cu HSC Miercurea Ciuc şi Ferencvaros Budapesta. Două succese obţinute pe patinoarul olimpic din parcul Tractorul, ar apropia echipa de sub Tâmpa de play-off-ul Ligii Mol. „Anul acesta lupta în Liga Mol este mult mai echilibrată decât în anii trecuţi. Dacă vrem să jucăm în play-off trebuie să adunăm cât mai multe puncte, indiferent de numele adversarului. Cu Ciucul vrem să câştigăm toate cele trei puncte”, a declarat jucătorul Coronei, Levente Zsok. „Mă bucur că băieţii învaţă repede noul sistem de joc. Nu ştiu ce se va întâmpla vineri, dar cred că în seara de după meci, vom dormi liniştiţi. Mai sunt multe puncte puse în joc, putem termina competiţia şi pe locul 6 dar şi pe locul 2. Vom vedea ce se va întâmpla”, a spus tehnicianul finlandez Kari Rauhanen. Meciul contra campioanei României, HSC Miercurea Ciuc, se va disputa astăzi de la ora 19.30, în timp ce partida cu Ferencvaros Budapesta este programată pentru luni 13 ianuarie, de la aceeaşi oră.

Comentarii

Ultimă oră