Sari la conținut
lupii-au-invins-campioana

Echipa de hochei pe gheaţă, Corona „Wolves” Braşov a învins cu scorul de 4-1 (0-1, 1-0, 3-0), campioana României, HSC Miercurea Ciuc, într-o partidă ce a contat pentru Liga Mol.

Derby-ul românesc din Liga Mol, Corona Wolves – HSC Miercurea Ciuc, a fost şi de această dată la fel de tensionat şi de intens disputat. Braşovenii au început bine prima repriză, însă nu au reuşit să găsească drumul spre gol. Ciucanii au reuşit să echilibreze partida după primele cinci minute şi chiar au dominat prima parte. Cu cinci minute înainte de finalul primei reprize oaspeţii au reuşit să puncteze. La o fază norocoasă, Becze l-a învins pe Patrick Polc, goalkeeprul braşovean care a ţinut să joace chiar dacă nu este total refăcut după accidentarea de la mână. Astfel la finalul primei treimi s-a intrat la cabine cu echipa din Miercurea Ciuc în avantaj de un gol.

S-au trezit „lupii”. Uşor, uşor, braşovenii au intrat în joc, au început să pună presiune pe adversarii lor şi au preluat controlul jocului. După mai multe acţiuni reuşite, care din păcate nu s-au încheiat cu gol, hocheiştii de la Corona „Wolves” Braşov au reuşit să restabilească egalitatea. Fundaşul finlandez, Juhamatti Hietamaki a trimis un trasor de la linia albastra şi a reuşit să stabilească egalitatea atunci când mai erau de jucat şapte minute din repriza secundă. Atacurile în haită ale „lupilor” braşoveni au continuat, iar Ciucul a terminat în genunchi repriza a doua, campionii României fiind incapabili să iasă din treimea lor în ultimele patru minute ale reprizei.

Spectacol pe gheaţă. În ultima treime, braşovenii nu le-au dat nici o şansă adversarilor lor. După doar 52 de secunde scurse din ultima treime, Antal Zsombor a reuşit să-l învingă pe goalkeeperul ciucan cu un şut surprinzător din unghi şi Corona conducea cu 2-1. După alte patru minute a ieşit din nou la rampă fundaşul finlandez Hietamaki, de departe cel mai bun jucător de pe teren, care a reuşit să puncteze cu un nou şut de la distanţă. Incapabili să facă faţă jocului foarte bun al trupei conduse de suedezul Greg Lindqvist, ciucanii au avut câteva intrări foarte dure. Cea mai gravă a fost cea a lui Becze care l-a izbit serios de mantinelă pe Janos Imre, iar fundaşul braşovean a fost diagnosticat cu traumatism cranian. Denis Dumitru şi Yevgeni Pisarenko au terminat partida şifonaţi de intrările dure ale adversarilor. Scorul final, 4-1 pentru Corona „Wolves” Braşov, a fost stabilit pe finalul partidei, atunci când Martin Saluga a scăpat singur şi a înscris în poarta goală, într-un moment în care oaspeţii încercau să reducă din diferenţă. În urma acestui rezultat, Corona a acumulat 31 de puncte în clasamentul Ligii Mol şi are trei victorii din trei meciuri în faţa rivalei din Miercurea Ciuc.

Ciucanii au recunoscut superioritatea braşovenilor. La finalul jocului, tehnicianul formaţiei din Miercurea Ciuc, Antal Elod a recunoscut superioritatea formaţiei braşovene. „Noi am jucat practic, doar în primele zece minute iar golul pe care l-am marcat a fost unul norocos. Apoi, nu am mai jucat nimic, am încercat să învârtim liniile, însă fără rezultat. Am părut obosiţi, însă, nu pot să-mi explic acest lucru, chiar dacă am jucat în Cupa Continentală. Fără discuţie, a câştigat echipa cea mai bună. Braşovul a fructificat toate slăbiciunile şi greşelile noastre, a reuşit să se apere foarte bine şi să marcheze din orice situaţie”, a spus Antal Elod.

I-a revenit zâmbetul lui Greg Lindqvist. După câteva meciuri mai puţin reuşite, Corona Wolves Braşov a reuşit să adune şapte puncte în ultimele trei partide iar tehnicianului Greg Lindqvist i-a revenit zâmbetul pe buze. „În prima repriză formaţie din Miercurea Ciuc a jucat mai bine decât noi. Nu am fost suficient de agresivi însă din a doua repriză am preluat controlul jocului şi nu le-am lăsat multe şanse de a înscrie. Am fost mai concentraţi şi mai eficienţi decât ei. Au fost decizii ale arbitrilor pe care nu le-am înţeles, însă acest lucru nu mai contează. Sunt foarte bucuros pentru startul reuşit în acest weekend şi ne gândim acum la următoarele două meciuri, care se anunţă foarte dificile, cu Miskolc şi Nove Zamky”, a spus Greg Lindqvist.

Comentarii

Ultimă oră