Sari la conținut

Luna august, problematică pentru Centrul de Transfuzii Braşov

luna-august-problematica-pentru-centrul-de-transfuzii-brasov

 70 de donatori pe zi în medie, vin la Centrul de Transfuzii în lunile obişnuite.

În luna august – luna concediilor şi a vacanţei studenţilor, numărul lor scade uşor, la 50 de donatori, în medie, pe zi.


   Centrul de Transfuzii Braşov reuşeşte să acopere cererea de sânge, dar nevoie de sânge este permanent, cu atât mai mult cu cât sângele este perisabil şi este un produs ce nu poate fi înlocuit.


   Cei care aleg să doneze trebuie să ştie că o singură persoană, prin donare, poate salva trei vieţi. „Nevoia de sânge este permanentă, de aceea fiecare donator este binevenit dacă se donează într-un flux continuu, zi de zi, de luni până vineri. Important este să ştie donatorul că printr-o donare de sânge putem obţine trei componente sangvine, care pot salva trei vieţi: concentrat eritrocitar, concentrat trombocitar şi plasmă”, a explicat Camelia Roşu, directorul Centrului de Transfuzii Braşov.


  Așa că și pe perioada verii este nevoie de donatori și se face apel ca brașovenii să vină la Centrul de Transfuzii.

Pentru a dona sânge, persoana trebuie să îndeplinească anumite condiţii generale, respectiv să aibă între 18 şi 60 de ani, să aibă o greutate normală și să nu aibă boli cronice.


   Sunt şi anumite situaţii în care o persoană nu poate dona temporar, de exemplu, dacă este vorba despre o femeie însărcinată sau una care alăptează, persoane care iau medicamente, persoanele cu anemie, cele care şi-au făcut recent un tatuaj.

Toate condiţiile de admisibilitate pot fi consultate pe internet, inclusiv pe pagina http://sieudonez.ro/.


  Donatorul primeşte 7 bonuri de masă, o zi liberă de la muncă şi 50% reducere la un abonament pentru mijloacele de transport în comun.

Comentarii

Ultimă oră