Sari la conținut

Lucruri interesante pe care nu le ştiai despre vise

lucruri-interesante-pe-care-nu-le-stiai-despre-vise

Descifrarea viselor a fost mereu una dintre preocupările oamenilor. Ele sunt fenomene misterioase şi în acelaşi timp interesante care fac parte din viaţa noastră. În timpul romanilor, erau predat notiţe despre diferite vise şi înaintate Senatului Roman pentru descifrare şi analiză. Se credea că sunt mesaje trimise de către zeităţi. Ce se ştie astăzi despre vise este că:

1. Bărbaţii şi femeile visează diferit

Bărbaţii visează într-o proporţie de 70% despre alţi bărbaţi, în timp ce femeile, visează în mod egal despre bărbaţi şi femei. În general, bărbaţii au cu precădere vise mai agresive decât femeile.

2. Şi oamenii nevăzători visează

Persoanele care devin nevăzătoare pe parcursul vieţii, pot avea vise care conţin imagini. În schimb, persoanele care suferă de cecitate încă de la naştere, pot avea vise la fel de colorate incluzând scene care stimulează diferite simţuri precum auz sau miros.

3. Toată lumea visează

Toată lumea visează cu excepţia oamenilor cu tulburări mentale. Dacă ai impresia că nu visezi, este din cauza faptului că uiţi ceea ce ai visat în următoarele 5 minute de când te-ai trezit.

4. Visăm doar oameni pe care i-am văzut măcar o dată în viaţă.

Deşi de multe ori ai impresia că nu cunoşti persoanele pe care le-ai visat, află că le-ai văzut măcar o dată. Zilnic, creierul nostru înregistrează tot ceea ce este în jurul nostru, fără să dăm importanţă sau să conştientizăm. Aşa că, creierul nostru nu inventează personaje necunoscute în timpul viselor noastre ci redă ceea ce a captat măcar o dată.

5. Nu toată lumea visează în culori

Un procentaj de 12% din persoanele cu deficienţe de vedere visează în alb şi negru. Restul oamenilor visează în culori.

CITEȘTE CONTINUAREA PE: romanialibera.ro

Comentarii

Ultimă oră