Sari la conținut

Lucrările la Parcarea din Poiana Mică sunt aproape de finalizare

lucrarile-la-parcarea-din-poiana-mica-sunt-aproape-de-finalizare

Veste bună pentru braşoveni, dar şi pentru turiştii care aleg pentru relaxare şi distracţie Poiana Braşov.

După aproape trei ani de la începerea lucrărilor, Parcarea din Poiana Mică ar putea fi gata luna aceasta, după ce şantierul a fost deschis în 3 martie 2014.

În momentul de faţă, a declarat viceprimarul Braşovului Laszlo Barabas, „lucrările de construcţii sunt finalizate în proporţie de peste 90%, iar cele la instalaţii sunt realizate în proporţie de peste 95%. Până la sfârşitul lunii februarie ne propunem să terminăm construcţia parcării multietajate din Poiana Mică. Dacă vremea se va încălzi, vom finaliza şi ultimele două lucrări care necesită o temperatură constantă de minimum 10 grade Celsius, respectiv aplicarea răşinii speciale la pardoseli şi turnarea covorului asfaltic pe aleile exterioare”.

În prezent, sunt în curs de finalizare lucrările de placare a faţadelor cu plăci de fibrociment, precum şi cele de placare interioară la casa scării. De asemenea, se lucrează la montarea copertinelor la staţiile mijloacelor de transport în comun şi sunt în curs de finalizare lucrările la hidroizolaţiile la bazinele de rezervă de apă pentru stingerea incendiilor.

În ceea ce priveşte instalaţiile, în această perioadă se montează barierele şi cabinele pentru plată, se fac testele sistemului de supraveghere video şi a celui de ticketing. De asemenea, se montează liftul şi echipamentele grupului de pompare pentru instalaţiile de stingere a incendiilor.

Noua parcare va avea o capacitate de 434 de locuri de parcare pentru autovehicule (dispuse pe 4 nivele, din care două subterane), locuri pentru microbuze şi autobuze, locuri pentru vehicule ale persoanelor cu handicap şi un terminal pentru transportul public (pentru Linia 20 RATBV).

După deschiderea parcării, circulaţia va fi sistematizată în zonă astfel încât să se fluidizeze traficul atât spre, cât şi dinspre Poiana Braşov.

Iarna aceasta mai mult ca oricând au fost probleme în Poiană, din cauza locurilor insuficiente de parcare. Au existat perioade întregi din zile la rând în care a fost restricţionat accesul cu maşina în Poiana Braşov, pentru că autoturismele, din cauza afluxului mare de vizitatori nu mai aveau unde să staţioneze. Odată finalizată această parcare se va rezolva o mare problemă şi se va face un pas în faţă pentru turismul în Braşov, în atât de frumoasa staţiune aflată la înălţime.

Comentarii

Ultimă oră