Sari la conținut

Lucrările la autostrada Comarnic-Braşov nu încep în aprilie

lucrarile-la-autostrada-nu-incep-in-aprilie

Lucrările la autostrada Comarnic-Braşov, anunţate că vor începe în aprilie, vor avea "probabil o mică întârziere", a declarat marti Dan Şova, la audierea sa din Parlament pentru portofoliul de la Transporturi, scrie gandul.info.
Întrebat de unul dintre parlamentari care este termenul pentru începerea autostrăzii Comarnic-Braşov, Şova s-a eschivat de la un răspuns clar, menţionând că “lucrările vor începe în aprilie”, ca apoi să spună că, de fapt, “probabil că va fi o mică întârziere”. El a explicat că BEI, BERD şi Banca Mondială, instituţii care s-au arătat interesate de finanţarea proiectului Comarnic-Braşov, trebuie să termine procesul de due diligence necesar înainte de acordarea unei finanţări într-un proiect.
„Lucrările vor începe anul acesta, suntem în grafic şi îl facem”, a concluzionat Şova.
Pe de altă parte, el a recunoscut că nu poate spune în prezent care este costul total al celor trei proiecte de concesiune anunţate încă de anul trecut de autorităţi - Comarnic-Braşov, Craiova-Piteşti şi Centura de sud a Capitalei -, motivând că "avem acces numai la costurile de construcţie, nu şi la cele de finanţare".
Asocierea Vinci-Strabag-Akor a câştigat licitaţia pentru realizarea tronsonului de autostradă Comarnic – Braşov. Aceasta ar trebui sa fie gata in 2017.
Autostrada Comarnic- Braşov va avea o lungime de fix 53,215 kilometri, la care se vor adăuga 7 kilometri de drumuri de legătură. Statul estimează că va plăti constructorilor până la 1 miliard de euro pentru întreţinerea autostrăzii Comarnic - Braşov pe perioada de 26 de ani a contractului de concesiune, din banii încasaţi prin taxarea şoferilor, suma fiind separată de costul de construcţie şi proiectare.

Comentarii

Ultimă oră