Sari la conținut

Lucrare în primă audiţie, „Nordic Capriccio”, la Filarmonica Braşov

lucrare-in-prima-auditie-nordic-capriccio-la-filarmonica-brasov

Melomanii braşoveni sunt aşteptaţi, joi seara, la Sala Patria, la un concert simfonic extraordinar în care va putea fi ascultată, în primă audiţie, în interpretarea Orchestrei Filarmonicii braşovene, lucrarea „Nordic Capriccio”, de Erland von Koch. Programul concertistic mai cuprinde S. Rachmaninov – Concertul nr. 2 pentru pian şi orchestră op. 18 în do minor şi L. van Beethoven – Simfonia a VII-a în La major op. 92.

La pupitrul dirijoral se va afla Sofia Winiarski (Suedia), iar invitat va fi Tsukasa Shirase (Japonia).

Sofia Winiarski s-a născut în 1987 într-o familie de muzicieni proeminenţi din Suedia. După absolvirea studiilor de pian şi orgă, Sofia Winiarski a început să studieze dirijatul de orchestră. Curând a atras atenţia publicului şi a criticilor fiind declarată „cel mai tânăr şi mai talentat dirijor suedez”.

În prezent este Dirijor al Operei Populare Suedeze din Stockholm.

Tsukasa Shirase este un pianist cu vârsta de 20 de ani, deja renumit în Japonia. A început să cânte la pian de la vârsta de 4 ani. După doar 6 luni a câştigat Premiul I la Concursul de pian Fuppel. Debutul ca solist l-a avut la frageda vârstă de 5 ani cu Orchestra de Cameră Tosu. Imediat după acest prim concert a cântat cu Orchestra Simfonică Kyushu în cadrul programului Kyushu Electric Interaction.

La vârsta de 12 ani a câştigat Concursul „All Japan Student Competition” din Japonia. De-a lungul anilor a bifat premii după premii, cel mai recent fiind Premiul I la Concursul Internaţional Gifu.

..........................................................................................................


 CONCERT SIMFONIC EXTRAORDINAR, joi, 11 octombrie 2018, ora 19.00, la Sala Patria:

Dirijor: SOFIA WINIARSKI (Suedia) Solist: TSUKASA SHIRASE (Japonia) – pian

În program:

Erland von Koch – „Nordic Capriccio” - Primă audiție

S. Rachmaninov – Concertul nr. 2 pentru pian și orchestră op. 18 în do minor

L. van Beethoven – Simfonia a VII-a în La major op. 92

Comentarii

Ultimă oră