Sari la conținut

Lotul naţional de fizică se va pregăti pentru olimpiadele internaţionale la Braşov

lotul-national-de-fizica-se-va-pregati-pentru-olimpiadele-internationale-la-brasov-

 Centrul Judeţean de Excelenţă în Educaţie Braşov, a primit, pentru 2019, suma de 1,3 milioane de lei de la bugetul local.


  Cu această sumă, împreună cu o firmă privată, Centrul Judeţean de Excelenţă în Educaţie va amenaja trei laboratoare de studiu practic, cu dotări de ultimă generaţie, comparabile cu cele de la Universitatea „Transilvania”. „Două dintre laboratoare vor fi pentru electronică, iar al treilea de robotică”, a anunţat Adrian Oprică, membru în consiliul de administraţie al Centrului Judeţean de Excelenţă în Educaţie Braşov

Pe de altă parte, Luciu Alexandrescu, directorul Centrului Judeţean de Excelenţă în Educaţie, a precizat că „aceste laboratoare vor fi folosite pentru pregătirea practică a elevilor care frecventează Centrul Judeţean de Excelenţă, aici urmând să studieze inclusiv Lotul naţional de fizică, ce va participa la concursurile şi olimpiadele internaţionale”.


  Centrul Judeţean de Excelenţă în Educaţie funcţionează din 2016 la Braşov, într-un spaţiu pus la dispoziţie gratuit de Primăria Braşov, la Colegiul „Nicolae Titulescu”.

Aici, elevii se pregătesc suplimentar în opt discipline: matematică, informatică, fizică, chimie, biologie, limba şi literatura română, limba germană şi geografie.


  După un an de la deschidere, elevii au adus primele medalii, respectiv două de aur, una de argint și una e bronz, la Concursul Internaţional de Fizică de la Voroneţ.

De asemenea, la 1 ianuarie până în prezent, elevii care se pregătesc la Centru au obţinut aproape 40 de premii internaţionale şi 80 de premii şi diplome la olimpiadele judeţene, iar peste 30 de elevi s-au calificat la etapele naţionale şi internaţionale ale unor olimpiade.

Comentarii

Ultimă oră