Sari la conținut
lipsuri-de-medicamente-oncologice-in-toata-tara

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, declara, recent, că nu există probleme la nivel naţional cu stocurile de medicamente oncologice. Asta după ce pacienţi de la Spitalul Universitar nu au avut acces la medicamente.

Potrivit Mediafax, demnitarul a susţinut că a verificat stocurile medicamentelor şi că a fost vorba despre „o sincopă de aprovizionare”, neexistând probleme cu stocurile.

Preşedintele Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer din România, Cezar Irimia, îl contrazice, însă, şi susţine că problema lipsei medicamentelor împotriva cancerului este una naţională.

Din spitalele în care se tratează copii sau adulţi cu diferite forme de cancer lipsesc mai multe citostatice, medicamente esenţiale în tratamentul acestor pacienţi, care fac diferenţa între viaţă şi moarte.

Pentru că nu primesc tratamentul la timp în spital, unii pacienți, disperaţi să-şi salveze vieţile, apelează la tot felul de metode de tratament, aşa zis naturale, de pe internet. Tot din mediul online, unii cumpără la preţuri exagerate terapii, îmbogăţind traficanţii de medicamente.

Comentarii

Ultimă oră