Sari la conținut
linia-ratbv-de-codlea-pe-traseu-din-2-iulie

După ce de la 1 ianuarie, RATBV SA a început să asigure transportul în zona metropolitană pe traseul Braşov – Cristian, din data de 2 iulie 2019, autobuzele operatorului de transport al Braşovului ar urma să ajungă şi în alte localităţi din jurul Braşovului.


  După cum a declarat directorul RATBV George Cornea, cele mai avansate sunt discuţiile pentru introducerea unei noi linii de transport spre Codlea şi Ghimbav.


  Acesta a mai adăugat faptul că discuţii la fel de avansate mai sunt şi cu Râşnovul, dar şi cu comunele Sânpetru, Bod, Prejmer, Hărman şi Feldioara.


   „Edilii din aceste localităţi şi-au experimat intenţia clară de a încheia contracte de servicii publice cu RATBV pentru a asigura transportul în comun spre şi dinspre aceste localităţi. Deocamdată, aceste contracte de servicii publice nu au ajuns la noi, sunt încă în faza de semnare la Primării, astfel încât nu există stabilit şi un tarif stabilit pentru cursele de pe aceste trasee”, a explicat George Cornea.

De celalată parte, sunt şi localităţi din zona metropolitană unde demersurile în vederea semnării contractelor cu RATBV sunt aproape inexistente, printre acestea numărându-se Tărlungeniul, Hălchiul, dar şi Predealul.

 Cu autobuzele şi personalul de acum, RATBV poate acoperi până la 10 localităţi!


   Şi localităţi din afara zonei metropolitane au început negocierile cu RATBV pentru a beneficia de serviciile de transport oferite de operatorul Braşovului, printre acestea numărându-se Zărneştiul şi Vama Buzăului.

„O extindere a reţelei de transport a RATBV spre aceste localităţi va fi luată în discuţie într-o etapă viitoare. În momentul de faţă, cu parcul auto existent şi personalul pe care îl avem, putem acoperi cam până în zece localităţi. Dacă vor fi şi alte localităţi care vor apela la serviciile societăţii, va mai trebui angajat personal, dar şi achiziţionate mijloace de transport în comun”, a adăugat directorul RATBV.

Comentarii

Ultimă oră