Sari la conținut

Daniela Dimean a semnat în fals o decizie de numire în post de grefieră pentru o studentă.

Şefa sindicatului grefierilor din Braşov, Daniela Dimean, este cercetată penal pentru infracţiuni de fals şi trafic de influenţă, după ce ar fi angajat fictiv o studentă de la Universitatatea „Spiru Haret” pe post de grefieră, fără ca aceasta să mai susţină examen, anunţă www.adevărul.ro.
Decizie falsificată. Potrivit unor surse judiciare, citate de www.adevărul.ro, Daniela Dimean, care a activat ca grefieră la Secţia Civilă a Judecătoriei Braşov, ar fi falsificat o decizie de numire în funcţia de grefieră a studentei, semnând decizia în locul preşedintei Curţii de Apel Braşov, Mirena Radu. Suma pentru care Daniela Dimean ar fi făcut falsul ar fi fost de maxim 500 de euro.
Cum s-a descoperit falsul. Conducătorii instituţiei ştiau că tânăra este doar o studentă care face practică. Atunci când a cerut o adeverinţă de venit în vederea obţinerii unui credit, lucrurile au ieşit la iveală. Cei de la Contabilitate au întrebat-o pe ce post este angajată, iar studenta a arătat decizia de numire pe postul de grefier, semnată în fals de Daniela Dimean.
Şi-a dat demisia. În urmă cu zece zile, Judecătoria a sesizat conducerea Curţii de Apel, care, la rândul ei, a sesizat Parchetul. Daniela Dimean şi-a dat între timp demisia, care a intrat în vigoare în 11 mai. www.adevărul.ro remarcă faptul că Daniela Dimean se plângea, la protestul grefierilor, de numărul mare al orelor de lucru, munca peste program şi că nu mai are timp pentru familie.

Comentarii

Ultimă oră