Sari la conținut

Licitație pentru construirea căminului Școlii Profesionale Germane Kronstadt Brașov

licitatie-pentru-construirea-caminului-scolii-profesionale-germane-kronstadt-brasov


   După ce în toamna anului 2018 a fost pusă „cărămida de temelie” pentru căminul Școlii Profesionale Germane Kronstadt, municipalitatea brașoveană a lansat și licitația de lucrări.

Conform anunțului postat pe platforma electronică de achiziții publice (SICAP), căminul se va construi în vecinătatea școlii profesionale, pe un teren cu o suprafață de 14.724 mp, aflat în proprietatea Primăriei Brașov.

Valoarea investiției este estimată 25.624.861 lei cu tot cu TVA (21.533.497 lei, fără TVA), iar finanțarea lucrărilor se va face de la bugetul local al municipiului Brașov.


  Constructorul care va obține contractul va trebui să finalizeze construcția căminului în 24 de luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor, dar și să ofere o garanție de 5 ani.

Potrivit caietului de sarcini, căminul va funcționa într-o clădire cu parter și nouă etaje. La parter vor fi amenajate, printre altele, o sală de așteptare, una de studiu, un oficiu pentru catering, o linie de autoservire, o sală de mese, grupuri sanitare, spații de depozitare, un cabinet medical, un izolator, dar va fi instalată și centrala termică. Celelalte nouă etaje vor fi destinate spațiilor de cazare, urmând a fi amenajate 80 de camere cu grup sanitar propriu. Capacitatea căminului va fi de 306 locuri.

Construcție eficientă din punct de vedere energetic

Clădirea este proiectată astfel încât să atingă cele mai noi standarde de calitate şi eficienţă energetică. Astfel, noul cămin va avea fațadă ventilată placată cu panouri din fibrociment, iar izolarea termică se va face cu vată minerală. De asemenea, construcția va avea terase înverzite, precum și un sistem de ventilație cu recuperare de căldură. Nu în ultimul rând, pentru prepararea apei calde se vor folosi și 7 panouri solare.
În ceea ce privește iluminatul, acesta va fi asigurat cu ajutorul lămpilor cu tehnologie LED, iar pe coridoare sau în alte spații se vor instala senzori de mișcare, astfel încât becurile să nu stea aprinse inutil toată noaptea.


  Toate instalațiile din clădire (electrice, termice, ventilație), vor fi supravegheate centralizat, iar reglarea acestora se va face în funcție de numărul de utilizatori.


  Nu în ultimul rând, la cămin se vor instala echipamente electronice de control acces, dar și un sistem de televiziune cu circuit închis.



   Investiții și din partea companiilor private


Conform parteneriatului care stă la baza funcționării școlii profesionale în sistem dual, încheiat între Primăria Brașov, Școala Profesională Germană Kronstadt și Asociaţia DWK Fit For Future (din care fac parte companiile implicate în proiect), banii necesari construcției căminului vor fi asigurați de municipalitatea brașoveană, urmând ca agenții economici să finanțeze dotările. Practic, a explicat primarul Brașovului, George Scripcaru și în ceea ce privește căminul se va respecta principiul „pentru fiecare leu investit de municipalitate, firmele vor investi tot un leu”, așa cum s-a întâmplat și când a fost amenajată școala profesională.


   „Doresc să le mulțumesc acestor firme, pentru că fără sprijinul lor învăţământul dual ar fi rămas doar în faza de intenţie. Odată cu construirea acestui cămin putem spune că Braşovul nu doar că are cel mai avansat program de educaţie în sistem dual, ci şi ca le oferă cele mai bune condiţii tinerilor care vor deveni viitori angajaţi ai companiilor braşovene. Școala Profesională Germană Kronstadt este prima în sistem dual și a devenit model de bună practică în toată România. Mă bucur că a produs lucruri concrete, că reușește să le ofere elevilor o meserie, un loc de muncă și un punct de plecare în viață. Ca primar mă mândresc cu ea și doresc să multiplicăm cât mai mult acest exemplu”, a încheiat edilul.

Comentarii

Ultimă oră