Sari la conținut

Liceenii braşoveni învaţă să devină liderii de mâine!

liceenii-brasoveni-invata-sa-devina-liderii-de-maine-

30 de elevi din trei colegii braşovene au şansa să participe la cea de-a doua ediţie a programului iniţiat de către Asociaţia Femeilor de Afaceri şi a Femeilor Conducătoare de Întreprinderi. Astfel, după  cele şase luni de activităţi în cadrul principalelor instituţii publice braşovene, tinerii vor fi cetăţeni mai informaţi şi vor putea alege să se  implice activ în viaţa comunităţii lor.

Tinerii braşoveni vor face  front comun pentru a afla de la cei mai buni cum să devină lideri. "Proiectul are ca principală temă educarea tinerilor pentru a deveni cetăţeni implicaţi în viaţa comunităţii. Educarea lor în sensul informării lor asupra a ce înseamnă mecanismul de funcţionare a comunităţii, ce înseamnă administrare comunităţii, ce înseamnă turismul în comunitate, ce posibilitate au să îşi dezvolte abilităţile după ce termină liceul şi să facă studii superioare la Universitatea din Braşov" a declarat  Luana Popa, preşedinte AFAFCI.  Proiectul şi-a propus educarea  elevilor de clasa a XI-a  prin informarea lor cu privire la mecanismul de funcţionare al instituţiilor locale, dar şi să îi conştientizeze cu privire la importanţa implicării civice a fiecărei persoane.

"Aceste detalii şi cunoştinţe sunt utile şi sunt necesare să se transmită şi acestor tineri care până la urmă în viaţa de zi cu zi se vor lovi de ele, după terminarea liceului. Ei vor intra pe piaţa muncii şi unde inevitabil vor avea tangenţă cu aceste lucruri, inclusiv cu componenta administrativă, fie că vorbim de municipiul Braşov sau de vreo comună din judeţ sau de un alt oraş din România" a declarat primarul George Scripcaru.Anul acesta, tinerii selectaţi trebuie să fie elevi la unul dintre  colegiile “Dr. Ioan Mesota”, “Andrei Bârseanu” şi  “Grigore Moisil”. Leadership, economie, administraţie locală, siguranţa cetăţeanului, educaţie şi turism sunt cele şase tematici propuse elevilor la sesiunile de pregătire civică.

Comentarii

Ultimă oră